Resultaten Sportatlas pre-coronacrisis

Sport Vlaanderen heeft recent alle kengetallen en tendensen binnen de georganiseerde sportsector in Vlaanderen tussen 2015 en 2019 bekendgemaakt. Het is een interessant document om later te kunnen vergelijken met de jaren na het uitbreken van de coronacrisis en de gevolgen hiervan op de volledige sportsector.

Sport Vlaanderen monitort de impact van alle genomen beleidsmaatregelen en hoe de participatiegraad van sporten en bewegen in Vlaanderen evolueert. Binnen dit thema van het Kennisplatform wordt de Sportatlas 2014-2019 als downloadbare pdf ter beschikking gesteld. Er worden ook twee dashboards ter beschikking gesteld die data bundelen over sporters, sportclubs, trainers, sportclubbestuurders en sportfederaties.

Dit thema kwam tot stand dankzij de kwaliteitsvolle data van alle gesubsidieerde of louter erkende sportfederaties. Met deze data, die betrekking hebben op hun sportclubs, sporters, trainers en sportclubbestuurders, wordt er inzicht geboden in de kengetallen van alle sportfederaties samen, maar ook van specifieke gegevens per sportfederatie. Dit thema is in de eerste plaats bedoeld voor sportfederaties, lokale besturen, onderzoeksinstellingen, koepelorganisaties, zoals ISB, VSF, Moev, studenten LO of Sport en Bewegen. Sport Vlaanderen wil de kengetallen niet op een wetenschappelijke manier duiden, maar ze wel aanbieden en het mogelijk maken er trends in te ontdekken en zo inzicht te krijgen in de Vlaamse georganiseerde sportsector. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
sportatlas-2014-2019.pdf80,1 MBapplication/pdfdownload
Labels
Algemeen

« Terug

Sluiten