Lesinhouden en -inspiratie

Hockey2school

Hockey2School is een project van de Vlaamse Hockey Liga vzw waarmee we de hockeysport op een zeer laagdrempelige manier willen promoten via scholen en gemeenten. Een praktisch uitgewerkte syllabus geeft leerkrachten LO en sportpromotors de mogelijkheid om de basistechnieken van de hockeysport aan te leren aan kinderen op een kindvriendelijke en speelse manier. Aangepaste hockeysticks en ballen zorgen daarnaast voor een veilige leeromgeving.

De syllabus is zo opgebouwd dat de hockeylessen in iedere schoolomgeving/sporthal gegeven kunnen worden.

hockey2school
Ontdek Hockey2school
inhoud pakket parkour

Parkour in de buitenomgeving

Gymfed lanceert met veel trots het project 'Parkour in de buitenomgeving'. Voor alle trainers en leerkrachten die willen proeven van de Freerunning & Parkour sport maar hier zelf geen kennis van hebben. Met een kant-en klaar pakket levert Gymfed je alles aan om een toffe Freerunning & Parkour les te geven.

Vraag jouw pakket aan!

Teach2Volley

Denk je dat volleybal te technisch en dus te moeilijk is voor tijdens de lessen LO? Heb je geen idee hoe je er creatief en dynamisch mee aan de slag kan? Wel dan hebben we ontzettend goed nieuws voor jou! Teach2Volley is dé nieuwe houvast voor schoolvolleybal. Een lessenpakket bestaande uit 45 lessen vol dynamische oefeningen, uitdaging en succesbeleving zal de LO-lessen volleybal een flinke boost geven.

T2V_grijs

Ontdek het pakket
Leekrachten kopiƫren

Basket@school

Basketbal Vlaanderen verzamelde alle nuttige informatie die je als leerkracht kan ondersteunen bij de voorbereiding van basketballessen
Je kan de verschillende spelvormen en -regels, leuke oefen- en spelvormen, quizvragen en veel meer bekijken.
Ontdek het snel via onderstaande link!

ontdek het pakket

Evalueren a.d.h.v. rubrics

Wil je in jouw les aan de slag gaan met rubrics? Ben je van het principe "sharing is caring?" Neem dan zeker eens een kijkje op deze webpagina en deel ook zeer jouw ontwikkelde rubricsen met andere collega's. Want van elkaar kan je leren!

Ontdek de webpagina

Ben je op zoek naar inspiratie om zelf rubrics op te stellen? Fontys hogeschool bundelde alvast enkele voorbeelden gemaakt door diverse scholen of door studenten van Fontys ALO Eindhoven.
De inhoud van een rubric hangt af van wat je wilt beoordelen, je leerdoelen en het niveau van de leerlingen.
Gebruik deze rubrics dus vooral ter inspiratie, en pas ze aan je eigen onderwijs aan.
Ontdek de rubrics
Jimi's gym

Jimi's Gym

Op de website van Jimi's gym kan je eenvoudige tekeningen terugvinden mbt gymnastiek. Ook kan je verschillende excels downloaden om eenvoudig schetsen van de zaal te maken met het nodige materiaal.

De website is een beetje verouderd en niet alle documenten zijn nog raadpleegbaar, maar degene die je kan downloaden zijn een meerwaarde!
Ontdek Jimi Gym

Sluiten