LO lessen niet langer met mondmasker

Het nieuwe schooljaar start met minder beperkende maatregelen, tenzij de preventieadviseur, op basis van de veiligheidssituatie op school, of de lokale crisiscel, op grond van de lokale epidemiologische situatie, anders beslist. Deze maatregelen blijven minstens gehandhaafd tot eind september. Indien de omstandigheden het toelaten of vereisen kan het onderwijsoverleg vroeger samenkomen voor een evaluatie.

Leerlingen in het basisonderwijs hoeven niet langer een mondmasker te dragen. In het secundair vervalt de mondmaskerplicht binnen de klasruimte, wanneer leerlingen en leraren neerzitten. Voor alle activiteiten buiten de klasruimte gelden de algemene regels van de maatschappij. Dus bijvoorbeeld wel mondmaskerplicht op de speelplaats en de gangen indien geen afstand kan worden gerespecteerd,    geen mondmasker voor sportactiviteiten.

Deze maatregelen blijven minstens gehandhaafd tot eind september. Indien de omstandigheden het toelaten of vereisen kan het onderwijsoverleg vroeger samenkomen voor een evaluatie.

Door de afwijkende coronacijfers en de geringe vaccinatiegraad in het Brusselse Gewest zullen Brusselse scholen opstarten met striktere maatregelen, dit minstens tot eind september. De maatregelen die van toepassing waren op het einde van het afgelopen schooljaar blijven gehandhaafd.

Voor alle verdere informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen via https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/update-corona-start-schooljaar-met-beperkte-coronamaatregelen

Labels
Algemeen
Preventie
Wetgeving

« Terug

Overzicht > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten