Nieuwe groepsaankopen voor meer buitensport

Vlaanderen maakt het voor lokale besturen en sportclubs makkelijker én goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur. Het zorgt er voor dat lokale besturen en sportclubs kunnen intekenen op algemene groepsaankopen, voor onder meer fitnesstoestellen en beweegbanken.

Sinds de coronacrisis zijn de enorme voordelen van kwalitatieve buitensportinfrastructuur duidelijker dan ooit. Veel lokale besturen en sportclubs beseffen dat dit hét moment is om te investeren in meer buitensportmogelijkheden. Deze investeringen gaan echter vaak gepaard met heel wat administratieve rompslomp en ook het kostenplaatje kan een drempel zijn voor veel lokale besturen en sportclubs. Vlaanderen introduceerde daarom een systeem van algemene groepsaankopen in de sportwereld. Zo kunnen lokale besturen en sportclubs inkopen aan een lager tarief, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over wettelijke of technische vereisten. Sport Vlaanderen staat in voor de kwaliteit.

Vlaams minister van Sport Weyts breidt het systeem van de sportieve groepsaankopen nu uit met 6 nieuwe buitensportmogelijkheden. Zo zullen lokale besturen en sportclubs deze zomer via raamcontracten onder meer outdoorfitnesstoestellen, beweegbanken en een callisthenics park kunnen bestellen. Er komt ook een groepsaankoop van reanimatiemateriaal, zoals een AED-toestel. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent minder werk, minder zorgen én minder kosten voor de lokale besturen en de sportclubs.

“Sinds begin mei hebben al meer dan 200 organisaties interesse getoond voor de groepsaankopen van onder meer Finse pistes, beachterreinen en kunstgrasvelden. Nu breiden we het systeem uit om nog meer lokale besturen en sportclubs warm te maken”, zegt Weyts. “Met de zomer in het vooruitzicht is er geen beter moment om nu te kiezen voor meer en betere buitensportinfrastructuur. Zo kunnen we nog meer Vlamingen in hun eigen buurt mogelijkheden geven om veilig en gezond te sporten. Deze groepsaankopen maken het zeker voor de lokale besturen moeilijker om ‘nee’ te zeggen tegen investeringen in buitensportinfrastructuur en veel makkelijker om ‘ja’ te zeggen”. 

Over Sportspurt Vlaanderen verscheen eerder een nieuwsbericht op onze website en kan u ook alles terugvinden op de website van Sport Vlaanderen. 

https://www.bvlo.be/k/n351/news/view/18994/12110/vlaanderen-schakelt-een-versnelling-hoger-met-de-sportspurt.html

https://www.sport.vlaanderen/lokale-besturen/ondersteuning/sportspurt-vlaanderen/ 

Labels
Algemeen
Subsidies

« Terug

Overzicht > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten