Bouw samen een muur tegen pesten!

Week tegen Pesten.png

De 19de Vlaamse Week tegen Pesten ging van start op 2 tot en met 9 februari 2024. Een belangrijk initiatief om samen een krachtig signaal te geven, want pesten hoort nergens thuis!

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en Alles over Pesten gaan hand in hand met een duidelijke boodschap; laten we niet alleen tijdens deze week, maar gedurende het hele jaar ‘nee’ zeggen tegen pesten! Met nieuwe bouwstenen 2023-2024 willen ze scholen, jeugdverenigingen en sportclubs stimuleren om een sterk plan op te stellen dat pesten aanpakt.

De nieuwe bouwstenen gaan samen met een antipestbeleid en voorbeeldopdrachten om pesten te voorkomen en stevig aan te pakken. Het opstellen van een plan hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn; met het succesthema ‘Iedereen telt: hier hoort iedereen erbij’ ligt de focus op zich goed voelen binnen een groep, zijn wie je bent, gerespecteerd en gehoord worden. Gedurende het hele jaar zijn er elke maand drie nieuwe checks die kunnen worden afgevinkt. Bij bouwsteen nummer 1 gaat het bijvoorbeeld over werken aan een goede groepssfeer met bijhorende checks zoals investeren in kennismakingen, duidelijke en positieve afspraken maken en zorgen voor samenwerkingsmomenten.  

Bovendien doen Tumult en het Centrum Ethiek in de Sport er nog een schepje bovenop. Met Wij Pestvrij willen ze werk maken van een antipestbeleid en zorgen ze voor een gratis toolkit en een winactie om in 2025 een begeleid traject twv €1250 te winnen. Help elkaar en bouw samen een muur tegen pesten!

Bekijk wat jouw school kan doen en laat je inspireren door de bouwstenen tegen pesten!

Labels
Algemeen
Oriëntatie
Preventie

« Terug

Sluiten