Flexi-redders in nood!

Redders redden

Sinds 1 januari is het mogelijk om met een reddersdiploma bij te klussen in zwembaden als flexi-job.

Bijklussen als redder

De laatste tien jaar kampen zwembaden met een tekort aan redders, wat mede door hoge uitbaatkosten, resulteerde in de sluiting van verschillende zwembaden in Vlaanderen. Volgens de VDAB zijn ze in dit knelpuntberoep op zoek naar zo’n 350 redders. Volgens de LAGO-groep, met zwembaden over heel Vlaanderen, is de nood aan redders aanzienlijk hoger in de weekends en vakanties. Ze trokken al eerder aan de alarmbel en vroegen om flexi-jobbers in te schakelen. Met succes, want sinds 1 januari is het mogelijk om met een reddersdiploma af en toe bij te klussen in zwembaden als flexi-job.

Ook scholen kunnen opnieuw ademhalen. Door gebrek aan redders kwam het schoolzwemmen al meermaals in gevaar. Privélessen zijn kostelijk en niet voor iedereen weggelegd, waardoor het moeilijker wordt voor kinderen om te leren zwemmen. Met de nieuwe regeling zijn er meer redders beschikbaar om kinderen te leren zwemmen tijdens de schooluren. Een oplossing die bij de zwemsector heel wat positieve reacties nalaat.

 

Goed nieuws voor leerkrachten LO!

Leerkrachten lichamelijke opvoeding kunnen bijna onmiddellijk aan de slag met ondersteuning vanuit de sector. Ook Sport-Vlaanderen geeft de optie tot een opleiding van 64 uren. Met een flexi-job kunnen redders tot 12.000 euro per jaar onbelast bijverdienen, met een gemiddeld uurloon van 13,6 euro. Een win-win, als je het ons vraagt.  

Labels
Oriëntatie
Wetgeving

« Terug

Sluiten