Steeds meer trainers met een diploma! Zijn ze ook allemaal goed verzekerd?

240_F_281255657_Wl5P2GmphavdsIs3HKOba6UcIAgwfH72.jpg

De Vlaamse Trainersschool (VTS) leverde vorig jaar bijna 7.000 nieuwe kwalificaties af in meer dan 40 verschillende sporttakken. Met BVLO bieden we al deze trainers een betrouwbare sportverzekering aan voor een voordelige prijs. Ontdek er hier alles over!

Volgens Sport Vlaanderen telt vlaanderen op dit moment meer dan 70.000 trainers, coaches of lesgevers die elke week met veel passie op het veld, in het zwembad of op de piste staan. Vorig jaar schreven zich meer dan 20.000 cursisten zich in voor een opleiding, én dat waren er nog nooit zoveel. Dat recordaantal resulteert nu ook in het hoog aantal gekwalificeerde trainers. Via verschillende opleidingsniveaus aangeboden door de Vlaamse Trainersschool kunnen trainers zich verder bijscholen.

Vorig jaar steeg het aantal kwalificaties in vrijwel élk opleidingsniveau. Vooral het aantal kwalificaties in de initiatorcursus (+39,4%) als het aantal kwalificaties in hoger redder, duiker redder en zwembadcoördinator (+65,8%) valt op en dat is goed nieuws, want Vlaanderen kent een nijpend tekort aan redders en hoopt met deze stijging de kentering te hebben ingezet zodat meer mensen zich als redder kunnen kwalificeren. De sporttakken waar de meeste kwalificaties zijn behaald, zijn voetbal (1.973), tennis (517) en gymnastiek (515), maar ook in het boogschieten, waterskiën en klimmen kon de VTS enkele kwalificaties uitreiken.

Met Bond voor Lichamelijke Opvoeding willen we al deze trainers een totaalpakket aanbieden met een 24/7 wereldwijde ongevallenverzekering én burgerlijke aansprakelijkheid voor minder dan 70 euro per jaar! Daarnaast ontvangen zij als lid van BVLO ook het driemaandelijkse magazine, korting op diverse bijscholingen en studiedagen, en toegang tot een groot netwerk van sportprofessionals! 

Ontdek daarom alle voordelen van het lidmaatschap bij BVLO hier! 

Labels
Algemeen

« Terug

Sluiten