Vlaamse Week tegen pesten 2022

Tijdens deze 17e editie van de Vlaamse Week tegen Pesten richt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten zich dit jaar op het thema 'omgaan met gelijkenissen en verschillen'. Ook dit jaar is er opnieuw een krachtige song met bijhorend choreo dat een ideale opwarmer kan zijn voor in de les LO en om het thema bespreekbaar te maken.

Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Uit onderzoek blijkt dat één kind op zes in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Maar er is nog meer: ongeveer één op drie Vlaamse jongeren geeft aan niet goed in zijn vel te zitten. Veel jongeren worstelen vandaag de dag met hun psychisch welzijn. Wanneer je met die jongeren doorpraat, komt pesten vaak als één van de factoren naar boven.

vuist tegen pesten

Dit jaar focust de Week tegen Pesten op het thema 'omgaan met gelijkenissen en verschillen'. We weten allemaal dat iedereen anders is, maar ook dat je jezelf moet kunnen zijn om gelukkig te zijn. En toch is anders zijn een risico... Met de STIP IT-campagne, diverse challenges, actiefiches, .... geeft men een inkijk in hoe je met dit thema aan de slag kan gaan.

"Iedereen is anders, iedereen hoort er bij!"

STIP IT actie

De 4 stippen duiken opnieuw op als krachtig symbool tegen pesten. Maar: pesten stop je niet alleen! Daarom is het belangrijk dat iedereen zijn schouders zet onder de actie en zijn/haar steentje bijdraagt om dit thema mee te ondersteunen.

Ontdek alvast hieronder de song van dit jaar en ook de song van de vorige editie (voor wie iets meer power zoekt). Het dansje vormt alvast een ideale opwarmer voor de les Lichamelijke Opvoeding!

STIP IT - 2022

STIP IT - 2021

Actiefiches

In de actiefiches vind je kant-en-klare activiteiten om te bouwen aan een positieve groep waarin iedereen erbij hoort. Bovendien zijn er verschillende fiches beschikbaar per doelgroep: lager, secundair, sportclub, jeugdbeweging, ...

ONTDEK DE GRATIS ACTIEFICHES

Bekijk nog meer info en activiteiten via de website van Kies Kleur tegen Pesten. Hier kan je nog meer themamateriaal terugvinden om niet alleen deze week, maar ook op andere momenten een vuist te maken tegen pesten.

#samentegenpesten#eenvuisttegenpesten#iedereenhoorterbij

Labels
Algemeen
Oriëntatie

« Terug

Sluiten