Locatie van Winterstage 2019

Winterstage 2019

Sport Vlaanderen Brugge

Nijverheidsstraat 112

8310 Brugge

Inschrijven

Geen kaarten beschikbaar.

Prijzen

Jouw lidmaatschap dekt je wereldwijd 24/24u voor lichamelijke ongevallen. Ook ontvang je het driemaandelijks tijdschrift en kan je deelnemen aan alle BVLO-nascholingen aan kortingstarief.

Deel met anderen

In de agenda

 1. Workshop: liever een kusje dan KUS-middelen

  01 October

  LIEVER EEN KUSJE DAN KUS-MIDDELEN 

  Het gebruik van Kracht- en Uiterlijk Stimulerende Middelen stijgt in onze maatschappij. Vooral jongeren komen makkelijker in contact met deze middelen en weten niet waaraan ze beginnen.

  Het toenemend gebruik is een maatschappelijk probleem. Daarom zet de fitnesssector een anti-dopingcampagne op om vooral jongeren tussen 12 en 18 jaar te informeren over de gevaren van Uiterlijk Stimulerende Middelen. 

 2. 45Ste BVLO studiedag

  15 November

  Noteer deze datum alvast in jouw agenda!

  Net als vorig jaar organiseert BVLO zijn jaarlijkse studiedag die al aan zijn 45ste editie toe is. Stel zelf jouw programma samen aan de hand van jouw interesses. 

  BVLO organiseert zijn jaarlijkse studiedag dit jaar in Leuven in samenwerking met KU Leuven. Centraal werken we rond het thema "Evalueren in de les LO" .

 3. Winterstage 2019

  12 December

  BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseert zijn jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep kleuter-, lager en secundair onderwijs. Naast traditionele sporten met nieuwe inhouden (dans, balsporten, …) bieden we ook nieuwe innovatieve sporten en aanpak (Spikeball, digitale tools in de LO-les, workshop fit in de stad) aan.

  Tijdens de middagpauze voorzien we ook een interactief programma met innovaties in het sportlandschap die u na de lunch kan ontdekken. 

  De Winterstage gaat door op 12 en 13 december 2019 in de Sport Innovatie Campus in Sport Vlaanderen Brugge.

Toon alle meetings
 1. Groenere speelplaats doet leerlingen meer bewegen en minder pesten

  13 september 2019

  Tientallen scholen krijgen van Vlaams minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel (CD&V) een forse som geld om hun speelplaats op te breken en te vergroenen. “Dat is niet alleen goed voor het milieu en het grondwaterpeil. Het zorgt er ook voor dat kinderen meer bewegen én minder pesten”, aldus experts.

  Lees meer over "Groenere speelplaats doet leerlingen meer bewegen en minder pesten"

 2. Ruim 3000 extra plaatsen in de klas

  6 september 2019

  Hilde Crecits Vlaams minister van Onderwijs heeft 34 nieuwe capaciteitsprojecten goedgekeurd. Dankzij een fikse investering van bijna 27 miljoen euro komen er nog eens ruim 3.000 extra plaatsen bij in het basis- en het secundair onderwijs. De projecten komen bovenop de vele eerdere projecten die al werden goedgekeurd.

  Lees meer over "Ruim 3000 extra plaatsen in de klas"

Sluiten