Verzekering LO & sport

FAQ

Veel gestelde vragen bij een ongeval vind je hier

Ongevalsaangifteformulier

Stappenplan: Wat moet je doen bij een ongeval?

Klik hier voor het ongevalsaangifteformulier voor ongevallen

Klik hier voor het aangiftedocument voor BA

Opgelet! Het is belangrijk dit document zo snel mogelijk (binnen de 8 dagen) op te sturen naar ledenwerking@bvlo.be. Vergeet ook zeker jouw polisnummer niet in te vullen!

Basisverzekering:

Lichamelijke ongevallen 24/24 uur, wereldwijd:

BVLO vzw biedt jou gratis, inbegrepen in je lidmaatschap, een verzekering lichamelijke ongevallen aan, 24 uur op 24 uur, wereldwijd. 
Deze verzekering is dus overal geldig: ook bij een ongeval thuis, op vakantie, op de openbare weg. 

VOORBEELD: Ik wil voor sluitingstijd nog in de bank binnengeraken en loop stomweg tegen de glazen toegangsdeur. Mijn neusbeen is gebroken en moet rechtgezet worden. 

Polisnummer: 45.094.450

Wenst u meer informatie over deze polis?

Lees meer

Optionele verzekeringen:

Burgerlijke aansprakelijkheid - BA, met rechtsbijstand

Optioneel kan je als gediplomeerde of student LO, als onderwijzer in het basis en/of kleuteronderwijs of als VTS-gediplomeerde of cursisten een heel degelijke verzekering burgerlijke aansprakelijkheid mét rechtsbijstand afsluiten.

Prijs: Lidmaatschap + 14 euro 

= dit is een verzekering t.o.v. derden.

VOORBEELD: tijdens een lesgeefopdracht wordt jij schuldig bevonden aan de breuk van een student. De verzekering komt tussen.

Polisnummer: 45.094.425 

Wens je meer informatie over deze polis?

Lees meer

Hart voor Sport

Berichten uit de media herinneren ons aan het plotselinge overlijden van sporters die werden getroffen door hartfalen tijdens het sporten. In het medische jargon spreekt men over de 'plotse hartdood van sporters'. Tot op heden vielen deze cardiovasculaire ongevallen niet onder de dekking van de verzekeringen. BVLO biedt nu een verzekering aan 'Hart voor sport' die dergelijke ongevallen dekt. Deze verzekering vergoedt: de medische kosten, de begrafeniskosten, het overlijden, de blijvende ongeschiktheid en de tijdelijke onbekwaamheid.

Prijs: Lidmaatschap + 3 euro 

Lees meer

Ik wil lid worden!

Sluiten