Maken jullie 'Dag van de Redder' mee een ding?

dag van de redder.jpgwoensdag 17 mei 2023

Zonder redders, geen zwemplezier! Daarom gaat op 30 mei de eerste 'Dag van de Redder door'!

Redders redden levens en dragen een enorme verantwoordelijkheid. Ze waken over de veiligheid van elke zwemmer. De 'Dag Van De Redder' is een initiatief van Redfed en Netwerk Lokaal Sportbeleid, met de steun van Sport Vlaanderen en is in het leven geroepen om stil te staan bij wat redders allemaal doen. Tijdens deze "geel-rode" dag staat respect en waardering voor deze mensen centraal. Op 30 mei 2023 zullen er verschillende acties zijn over heel Vlaanderen, waarbij de rode draad 'Toon je hart voor onze redders' is. 

Naast de redders in de kijker zetten, dient deze dag ook om de job van redder extra uit te lichten. Door duidelijk te maken wat redders allemaal doen en hoe belangrijk ze zijn, wilt men met deze actie gediplomeerde redders inspireren om hun job als redder op te nemen. Ondanks dat er voldoende gediplomeerde redders in Vlaanderen zijn, is het niet zo evident om alle jobs in te vullen door een aantal imagoproblemen. 

Er wordt daarnaast ook een lessenpakket voor leerkrachten aangeboden, zodat de job van redder ook op school voorgesteld kan worden.

« Terug

Sluiten