Wereldvoedseldag!

Vorige week hadden we nog de 10/10/10 actie waarbij men de mensen meer wil laten bewegen. Vandaag is het Wereldvoedseldag. Dat in nauw verband staat met het bewegen.

Tientallen jaren maakte de wereld progressie in het gevecht tegen honger, maar sinds een paar jaar groeit het aantal mensen dat niet genoeg te eten heeft weer. Ruim 820 miljoen mensen hebben structureel te weinig eten, dat is ongeveer een op negen. Maar voedselzekerheid is tegenwoordig niet meer alleen een kwestie van hoeveelheid, maar ook van kwaliteit. Wereldwijd zijn ongezonde voedingspatronen een van de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte. Gezond, voedzaam en duurzaam voedsel moet voor iedereen bereikbaar zijn. 

Lees hier meer over Wereldvoedseldag!

Citaat uit HLN.be van Dhr. Drieskens

Overgewicht en obesitas bij volwassenen is de afgelopen 20 jaar alleen maar toegenomen. Maar liefst 49,3 procent van de Belgen heeft overgewicht (BMI hoger dan 25) en 15,9 procent is obees (BMI hoger dan 30). “Dat zijn zorgwekkende cijfers”, stelt Drieskens. “Het is belangrijk dat mensen beseffen dat overgewicht ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dat zou de drijfveer moeten zijn om gezonder te gaan leven, door bijvoorbeeld meer te bewegen en het voedingspatroon aan te passen.”

Labels
Algemeen
Preventie

« Terug

Sluiten