Maken jullie 'Dag van de Redder' mee een ding?

dag van de redder.jpg17/05/2023 16:14

Zonder redders, geen zwemplezier! Daarom gaat op 30 mei de eerste 'Dag van de Redder door'!

Redders redden levens en dragen een enorme verantwoordelijkheid. Ze waken over de veiligheid van elke zwemmer. De 'Dag Van De Redder' is een initiatief van Redfed en Netwerk Lokaal Sportbeleid, met de steun van Sport Vlaanderen en is in het leven geroepen om stil te staan bij wat redders allemaal doen. Tijdens deze "geel-rode" dag staat respect en waardering voor deze mensen centraal. Op 30 mei 2023 zullen er verschillende acties zijn over heel Vlaanderen, waarbij de rode draad 'Toon je hart voor onze redders' is. 

Naast de redders in de kijker zetten, dient deze dag ook om de job van redder extra uit te lichten. Door duidelijk te maken wat redders allemaal doen en hoe belangrijk ze zijn, wilt men met deze actie gediplomeerde redders inspireren om hun job als redder op te nemen. Ondanks dat er voldoende gediplomeerde redders in Vlaanderen zijn, is het niet zo evident om alle jobs in te vullen door een aantal imagoproblemen. 

Er wordt daarnaast ook een lessenpakket voor leerkrachten aangeboden, zodat de job van redder ook op school voorgesteld kan worden.

« Terug

In de agenda

 1. Studentenstage Zomervakantie 2023

  07 aug.

  BVLO organiseert in Gent zijn jaarlijks sportkamp om studenten LO de kans te bieden verschillende disciplines bij te schaven. Deze stage is geschikt voor iedereen die student LO is of wil worden.

  Volg je sportwetenschappen in het middelbaar, of een bachelor of master of heb je interesse om LO te gaan studeren? 

  Iedereen is welkom!

  Studenten van de Ugent kunnen gratis deelnemen aan één sessie gymnastiek indien ze lid zijn bij BVLO. Indien je wilt inschrijven voor verschillende blokken, kies je de kaart met één blok minder. Wil je alleen gymnastiek volgen, dan kies je voor kaart student UGent. 

Toon alle meetings

Nieuws

Maken jullie 'Dag van de Redder' mee een ding?

dag van de redder.jpgmei 2023 Zonder redders, geen zwemplezier! Daarom gaat op 30 mei de eerste 'Dag van de Redder door'! Lees verder

Vervanging gezocht!

mei 2023 BVLO is op zoek naar een sporttechnisch coördinator (m/v/x) voor een zwangerschapsvervanging van bepaalde duur binnen een fulltime tewerkstelling. Lees verder
Sluiten