Maken jullie 'Dag van de Redder' mee een ding?

dag van de redder.jpgwoensdag 17 mei 2023

Zonder redders, geen zwemplezier! Daarom gaat op 30 mei de eerste 'Dag van de Redder door'!

Redders redden levens en dragen een enorme verantwoordelijkheid. Ze waken over de veiligheid van elke zwemmer. De 'Dag Van De Redder' is een initiatief van Redfed en Netwerk Lokaal Sportbeleid, met de steun van Sport Vlaanderen en is in het leven geroepen om stil te staan bij wat redders allemaal doen. Tijdens deze "geel-rode" dag staat respect en waardering voor deze mensen centraal. Op 30 mei 2023 zullen er verschillende acties zijn over heel Vlaanderen, waarbij de rode draad 'Toon je hart voor onze redders' is. 

Naast de redders in de kijker zetten, dient deze dag ook om de job van redder extra uit te lichten. Door duidelijk te maken wat redders allemaal doen en hoe belangrijk ze zijn, wilt men met deze actie gediplomeerde redders inspireren om hun job als redder op te nemen. Ondanks dat er voldoende gediplomeerde redders in Vlaanderen zijn, is het niet zo evident om alle jobs in te vullen door een aantal imagoproblemen. 

Er wordt daarnaast ook een lessenpakket voor leerkrachten aangeboden, zodat de job van redder ook op school voorgesteld kan worden.

« Terug

In de agenda

 1. Webinar: Door inzicht correct bewegen.

  06 dec.

  Welke boodschap geven wij, begeleiders van leerprocessen, mee?

  In plaats van dikwijls foute cliché-beelden en  –uitspraken zoals:  ‘schouders naar achter’, ‘je moet door je knieën gaan om te tillen’, ‘handen op schouderbreedte bij het pompen’, ‘rugschool’, enz.,   krijg je informatie over dagdagelijkse en sportieve houdingen en bewegingen.  Eenvoudige aanwijzingen en figuren die ‘blijven hangen’. Vragen met: “waarom” ondersteunen het inzicht?

  Zo krijgt de deelnemer inzicht in zijn persoonlijke manier van bewegen en functioneren.

  De informatie is bedoeld voor leerlingen, vrijwilligers, stagiairs in de gezondheidszorg, administratief personeel, studenten, tuinarbeiders, en andere mensen, en dus ook voor lesgevers, trainers, kinesitherapeuten. De inhoud wordt afgestemd naar het doelpubliek.

  Het concept is praktijkgericht en kan vlot op alle uren en dagen georganiseerd worden voor groepen tot 20 personen.  Reken op 2 uur, met discussie. Deze webinar is een introductie

 2. 1e editie Winterbijscholing Ice Mountain

  08 dec.

  BVLO winterbijscholing

  Wanneer: 8 december 2023

  Dit jaar trekken we naar Ice Moutain Adventure Park voor de 1ste editie van onze winterbijscholing. Naast het verfijnen van eigen ski- en/of snowboardvaardigheden, bieden we ook didactische tips aan om het aan te leren aan anderen. 

  Inschrijven kan vanaf begin oktober!

 3. Winterstage 2023

  14 dec.

  BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseren de jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep lager en secundair onderwijs. Op donderdag plannen we ook 3 sessies specifiek naar de doelgroep kleuter. Naast traditionele sporten met nieuwe inhouden (dans, balsporten, …) bieden we ook nieuwe innovatieve sporten en aanpak aan (Pickleball, Actionbound, Padbol,...). Dit jaar leggen we ook een extra focus op urban sports: breakdance, 3x3 basketbal, parkour, backyard games, boksen, tiktokdance, …

  De Winterstage gaat door op donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 in de Sport Innovatie Campus in Sport Vlaanderen Brugge.

  Inschrijven kan vanaf nu! 

  Lunch (broodje + soep) inbegrepen is in de deelnameprijs

  Tijdens de middagpauze voorzien we terug een inspiratiemarkt waar je innovaties vrijblijvend kan verkennen en sportieve duels met je collega’s kan uitvechten.

Toon alle meetings

Nieuws

De jaarlijkse Winterstage komt terug!

augustus 2023 BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseren de jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep basis en secundair onderwijs. Lees verder

Dag van de animator!

juli 2023 Dankjewel animatoren! Jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit worden geapprecieerd! Lees verder
Sluiten