Nieuwe groepsaankopen voor meer buitensport

vrijdag 11 juni 2021

Vlaanderen maakt het voor lokale besturen en sportclubs makkelijker én goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur. Het zorgt er voor dat lokale besturen en sportclubs kunnen intekenen op algemene groepsaankopen, voor onder meer fitnesstoestellen en beweegbanken.

Sinds de coronacrisis zijn de enorme voordelen van kwalitatieve buitensportinfrastructuur duidelijker dan ooit. Veel lokale besturen en sportclubs beseffen dat dit hét moment is om te investeren in meer buitensportmogelijkheden. Deze investeringen gaan echter vaak gepaard met heel wat administratieve rompslomp en ook het kostenplaatje kan een drempel zijn voor veel lokale besturen en sportclubs. Vlaanderen introduceerde daarom een systeem van algemene groepsaankopen in de sportwereld. Zo kunnen lokale besturen en sportclubs inkopen aan een lager tarief, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over wettelijke of technische vereisten. Sport Vlaanderen staat in voor de kwaliteit.

Vlaams minister van Sport Weyts breidt het systeem van de sportieve groepsaankopen nu uit met 6 nieuwe buitensportmogelijkheden. Zo zullen lokale besturen en sportclubs deze zomer via raamcontracten onder meer outdoorfitnesstoestellen, beweegbanken en een callisthenics park kunnen bestellen. Er komt ook een groepsaankoop van reanimatiemateriaal, zoals een AED-toestel. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent minder werk, minder zorgen én minder kosten voor de lokale besturen en de sportclubs.

“Sinds begin mei hebben al meer dan 200 organisaties interesse getoond voor de groepsaankopen van onder meer Finse pistes, beachterreinen en kunstgrasvelden. Nu breiden we het systeem uit om nog meer lokale besturen en sportclubs warm te maken”, zegt Weyts. “Met de zomer in het vooruitzicht is er geen beter moment om nu te kiezen voor meer en betere buitensportinfrastructuur. Zo kunnen we nog meer Vlamingen in hun eigen buurt mogelijkheden geven om veilig en gezond te sporten. Deze groepsaankopen maken het zeker voor de lokale besturen moeilijker om ‘nee’ te zeggen tegen investeringen in buitensportinfrastructuur en veel makkelijker om ‘ja’ te zeggen”. 

Over Sportspurt Vlaanderen verscheen eerder een nieuwsbericht op onze website en kan u ook alles terugvinden op de website van Sport Vlaanderen. 

https://www.bvlo.be/k/n351/news/view/18994/12110/vlaanderen-schakelt-een-versnelling-hoger-met-de-sportspurt.html

https://www.sport.vlaanderen/lokale-besturen/ondersteuning/sportspurt-vlaanderen/ 

« Terug

In de agenda

 1. Webinar: De rol van gezonde tussendoortjes en vochtbalans in de Lichamelijke Opvoeding

  20 October

  In deze vorming gaat expert diëtiste Ria Vanderstraeten dieper in op twee topics. 

  Ten eerste zal ze jullie meenemen in het verhaal van gezonde tussendoortjes.  Vragen zoals 'Wat te eten voor/tijdens/na de les LO en andere sportactiviteiten?' worden behandeld tijdens deze online webinar.

  Daarnaast komt ook het belang van een goede vochtbalans aan bod. Hierbij worden o.a. tips & tricks gegeven om je vochtbalans op peil te houden en om signalen van een disbalans te herkennen.

  Beide topics worden uitgebreid behandeld en zullen zowel leerkrachten LO als andere sportprofessionals kunnen boeien.

 2. 46ste BVLO studiedag

  12 November

  Na een jaartje noodgedwongen onderbreking vindt op vrijdag 12 november 2021 eindelijk onze 46ste BVLO-studiedag plaats, en dit in samenwerking met VUB. Leerkrachten en studenten LO, trainers, sportmonitoren en sportfunctionarissen – kortom iedereen die gepassioneerd is door het doceren en organiseren van sportlessen - kunnen zich een volledige dag bijscholen in verschillende sportdisciplines onder leiding van vakspecialisten. We hebben een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, voor elk wat wils dus!

 3. Winterstage 2021

  16 December

  BVLO West-Vlaanderen en MOEV slaan de handen in elkaar en organiseren in co-creatie de Winterstage en dit in samenwerking met HOWEST.

  Samen bieden we een variatie aan van meer dan 40 workshops/sessies. Het wordt weer een boeiende tweedaagse met traditionele sporten met een creatieve aanpak, innovatieve sessies en sessies met een hoge FUN-factor. Naast het leerdomein- of vakgerichte aanbod eerder voor de leraren Lichamelijke Opvoeding is er ook een aanbod voor klas- en vakleraren (inclusief LO leraren) uit het basis-  en secundair onderwijs die ‘beweging’ mee willen integreren in de klas of op school.

  Tijdens de middagpauze is er ruimte voor netwerking, MOEV info en een bezoek aan de ‘inspiratiemarkt’ met innovaties uit het sportlandschap.

  De Winterstage gaat door op donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021 in de Sportinnovatiecampus Howest in Sport Vlaanderen Brugge.

Toon alle meetings

Nieuws

Winterstage – Sportinnovatiecampus Howest in Sport Vlaanderen Brugge - donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021.

Winterstage 2021_website_14okt.pngoktober 2021 BVLO West-Vlaanderen en MOEV slaan de handen in elkaar en organiseren in co-creatie de Winterstage en dit in samenwerking met HOWEST. Lees verder

Inschrijvingen 46e BVLO studiedag open!

Banner_46ste BVLO studiedag.jpgseptember 2021 Na een jaartje noodgedwongen onderbreking vindt op vrijdag 12 november 2021 eindelijk onze 46ste BVLO-studiedag plaats, en dit in samenwerking met VUB. We hebben een boeiend en gevarieerd ... Lees verder
Sluiten