Nieuwe groepsaankopen voor meer buitensport

vrijdag 11 juni 2021

Vlaanderen maakt het voor lokale besturen en sportclubs makkelijker én goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur. Het zorgt er voor dat lokale besturen en sportclubs kunnen intekenen op algemene groepsaankopen, voor onder meer fitnesstoestellen en beweegbanken.

Sinds de coronacrisis zijn de enorme voordelen van kwalitatieve buitensportinfrastructuur duidelijker dan ooit. Veel lokale besturen en sportclubs beseffen dat dit hét moment is om te investeren in meer buitensportmogelijkheden. Deze investeringen gaan echter vaak gepaard met heel wat administratieve rompslomp en ook het kostenplaatje kan een drempel zijn voor veel lokale besturen en sportclubs. Vlaanderen introduceerde daarom een systeem van algemene groepsaankopen in de sportwereld. Zo kunnen lokale besturen en sportclubs inkopen aan een lager tarief, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over wettelijke of technische vereisten. Sport Vlaanderen staat in voor de kwaliteit.

Vlaams minister van Sport Weyts breidt het systeem van de sportieve groepsaankopen nu uit met 6 nieuwe buitensportmogelijkheden. Zo zullen lokale besturen en sportclubs deze zomer via raamcontracten onder meer outdoorfitnesstoestellen, beweegbanken en een callisthenics park kunnen bestellen. Er komt ook een groepsaankoop van reanimatiemateriaal, zoals een AED-toestel. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent minder werk, minder zorgen én minder kosten voor de lokale besturen en de sportclubs.

“Sinds begin mei hebben al meer dan 200 organisaties interesse getoond voor de groepsaankopen van onder meer Finse pistes, beachterreinen en kunstgrasvelden. Nu breiden we het systeem uit om nog meer lokale besturen en sportclubs warm te maken”, zegt Weyts. “Met de zomer in het vooruitzicht is er geen beter moment om nu te kiezen voor meer en betere buitensportinfrastructuur. Zo kunnen we nog meer Vlamingen in hun eigen buurt mogelijkheden geven om veilig en gezond te sporten. Deze groepsaankopen maken het zeker voor de lokale besturen moeilijker om ‘nee’ te zeggen tegen investeringen in buitensportinfrastructuur en veel makkelijker om ‘ja’ te zeggen”. 

Over Sportspurt Vlaanderen verscheen eerder een nieuwsbericht op onze website en kan u ook alles terugvinden op de website van Sport Vlaanderen. 

https://www.bvlo.be/k/n351/news/view/18994/12110/vlaanderen-schakelt-een-versnelling-hoger-met-de-sportspurt.html

https://www.sport.vlaanderen/lokale-besturen/ondersteuning/sportspurt-vlaanderen/ 

« Terug

In de agenda

 1. Studentenstage zomervakantie 2021

  02 August

  BVLO organiseert in Gent zijn jaarlijks sportkamp om studenten LO de kans te bieden verschillende disciplines bij te schaven. Deze stage is geschikt voor iedereen die student LO is of wil worden.

  Volg je sportwetenschappen in het middelbaar, of een bachelor of master of heb je interesse om LO te gaan studeren? 

  Iedereen is welkom!

  Studenten van de Ugent kunnen gratis deelnemen aan één sessie gymnastiek indien ze lid zijn bij BVLO.

 2. 3D stage 2021

  17 August

  Noteer deze datum alvast in jouw agenda!

  Na een jaartje er van tussen te zijn, organiseren we dit jaar opnieuw een 3D-stage. Voorlopig gaan we er van uit dat er veel mogelijk is, en iedereen opnieuw zijn schema zal kunnen invullen. Gedurende 3 dagen kan je kiezen uit verschillende thema's. 

  Kom je bijscholen in verschillende sportdisciplines onder leiding van vakspecialisten en stoom je klaar voor een nieuw school- of sportjaar met een pak vernieuwend lesmateriaal!
  Ontmoet collega’s in een toffe sfeer, kom opnieuw in vorm en doe nieuwe ideeën op. 

Toon alle meetings

Nieuws

Welke lessen trekt de 'leerkracht van het jaar' uit dit coronajaar?

f99aff90-d4f6-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpgjuli 2021 Het was deze keer een moeilijke opdracht voor het tijdschrift Klasse om de "Leraar van het jaar" te kiezen. De gelukkige winnaar is Arvid De Muynck van het college ten Doorn in Eeklo. Maar echt gelukkig is hij niet bij het einde van het schooljaar, want corona laat veel littekens na bij leerlingen en leerkrachten. Wat onthoudt hij? Lees verder

Kansspelcommissie sensibiliseert tijdens EURO 2020

juni 2021 De campagne 'Stop op tijd' is een initiatief van de Kansspelcommissie (KSC). De KSC is de officiële kansspelregulator in België. De missie van de KSC is om de spelers te beschermen via een kanaliseringsbeleid. Hun advies is: "Verlies je hoofd niet als je speelt. Speel altijd met mate, stop op tijd en wees voorzichtig!" Lees verder
Sluiten