Resultaten Sportatlas pre-coronacrisis

vrijdag 09 april 2021

Sport Vlaanderen heeft recent alle kengetallen en tendensen binnen de georganiseerde sportsector in Vlaanderen tussen 2015 en 2019 bekendgemaakt. Het is een interessant document om later te kunnen vergelijken met de jaren na het uitbreken van de coronacrisis en de gevolgen hiervan op de volledige sportsector.

Sport Vlaanderen monitort de impact van alle genomen beleidsmaatregelen en hoe de participatiegraad van sporten en bewegen in Vlaanderen evolueert. Binnen dit thema van het Kennisplatform wordt de Sportatlas 2014-2019 als downloadbare pdf ter beschikking gesteld. Er worden ook twee dashboards ter beschikking gesteld die data bundelen over sporters, sportclubs, trainers, sportclubbestuurders en sportfederaties.

Dit thema kwam tot stand dankzij de kwaliteitsvolle data van alle gesubsidieerde of louter erkende sportfederaties. Met deze data, die betrekking hebben op hun sportclubs, sporters, trainers en sportclubbestuurders, wordt er inzicht geboden in de kengetallen van alle sportfederaties samen, maar ook van specifieke gegevens per sportfederatie. Dit thema is in de eerste plaats bedoeld voor sportfederaties, lokale besturen, onderzoeksinstellingen, koepelorganisaties, zoals ISB, VSF, Moev, studenten LO of Sport en Bewegen. Sport Vlaanderen wil de kengetallen niet op een wetenschappelijke manier duiden, maar ze wel aanbieden en het mogelijk maken er trends in te ontdekken en zo inzicht te krijgen in de Vlaamse georganiseerde sportsector. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
sportatlas-2014-2019.pdf80,1 MBapplication/pdfdownload

« Terug

In de agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Nieuws

Ga voor buitenles!

april 2021 Op donderdag 29 april staat de vijfde buitenlesdag gepland. Het MOS roept alle leerkrachten op om buiten les te geven. Zeker in deze tijden zijn er redenen genoeg om de buitenruimte (extra) op te zoeken. Lees verder

Wetenschappelijke opinie: LO is een basisrecht voor elke leerling!

april 2021 Naast onze eigen opinie omtrent het belang van lichamelijke opvoeding op school, kroop ook ons bestuurslid Prof. dr. Wouter Cools in zijn pen. Lees hieronder zijn uitgebreide reactie op het artikel van hLN: “Onderwijsexpert vraagt leerstof te schrappen: “L.O. in Latijn-wiskunde: laat dat vallen”. Lees verder
Sluiten