Europese enquête Lichamelijke opvoeding

woensdag 22 juli 2020

Wij hebben jullie hulp nodig!
De Europese associatie voor leerkrachten LO vraagt jullie input voor een enquête rond Covid-19. De vragenlijst is opgesteld in het Engels en vraagt slechts 5 minuutjes van jullie tijd. Wens je deze in te vullen, maar heb je hulp nodig? Dan staan wij paraat! 

Vul hier de enquête in: Questionnaire on the situation of physical education in schools during the COVID-19 pandemic

Lees hieronder de volledige oproep.

Questionnaire on the situation of physical education in schools during the COVID-19 pandemic

Dear physical education teacher,

We would like to ask you for your cooperation!

We assume that due to the COVID-19 pandemic physical education classes in schools were cancelled during the past few months and that it is still not clear under what conditions they will restart after the summer break. 

Therefore, we would like to obtain some information on how you assess as a physical education teacher the current situation of physical education at school. For example, what do you think about the possible impact of cancelled physical education classes on pupils and how can physical education be implemented in compliance with certain COVID-19 rules?

Please take your time to complete the questionnaire before August 20th, it will take no more than 5 minutes. Data processing and recording are in line with the European data protection law, which means, among other things, that the data will be completely anonymized and inaccessible for third parties. We thank you very much for your cooperation!

Kind regards,

Andreas Bund, Claude Scheuer und Sandra Heck

Department of Education and Social Work

University of Luxembourg

The Board of EUPEA

 

Questionnaire on the situation of physical education in schools during the COVID-19 pandemic

« Terug

In de agenda

 1. Webinar i.s.m. de handbalfederatie: tips & tricks in de les LO

  02 December

  Tijdens deze korte webinar krijgen jullie van de handbalfederatie verschillende tips en tricks aangereikt, die zij uit de praktijkervaringen van coaches ontvangen hebben, die nuttig zijn voor de les LO.  

 2. Webinar i.s.m. de voetbalfederatie: tips & tricks in de les LO

  09 December

  Tijdens deze korte webinar krijgen jullie van Voetbal Vlaanderen verschillende tips en tricks aangereikt, die zij uit de praktijkervaringen van coaches ontvangen hebben, die nuttig zijn voor de les LO.  

 3. Webinar: ontspannings- en ademhalingstechnieken

  09 December

  Leraren LO kunnen vanuit hun achtergrond en takenpakket extra waakzaam zijn voor het welbevinden van de leerlingen en reeds geven tal van tips voor een gezonde en actieve levensstijl. Vaak is dat op conditioneel of technisch vlak om meer en beter te bewegen. Ook essentieel is het lichaam doelbewust kunnen ontspannen en gericht werken aan onze ademhaling. Dit past perfect binnen de toegelaten laag intensieve oefenvormen die binnen mogen doorgaan. Maar ademhalings- en ontspanningstechnieken zijn ook in openlucht en de volle natuur bijzonder actueel. 

  In deze sessie wordt het mechanisme achter stress en ademhaling duidelijk uitgelegd en met tal van praktische oefeningen voor meerdere leeftijdsgroepen concreet gemaakt. Zo kunnen zowel de collega’s in het basis als secundair onderwijs veel inspiratie opdoen om ademhalings -en ontspaningsoefeningen toe te passen, in de les LO, als tussendoortje, met collega’s en in de thuisomgeving.

  Eénmaal je de smaak te pakken hebt van de meerwaarde van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, ben je hier gezond aan verslaafd met alle voordelen vandien.

Toon alle meetings

Nieuws

Adviestool bij sporten na corona

shutterstock_341750204_herftslopen.jpgnovember 2020 Sporters die positief hebben getest op corona of COVID-19 hebben doorgemaakt, kunnen voor advies terecht op de website van sportkeuring. Geen overbodige luxe, want naast ademhalingsklachten veroorzaakt het virus soms ook hartspierontsteking. De extra belasting van het hart die sport meebrengt, kan zo’n ontsteking verergeren. Dat risico bestaat zelfs als de sporter geen andere symptomen heeft gehad. Lees verder

Corona Update SO: Vooruitzichten les LO

november 2020 9/11 vond er opnieuw overleg plaats over de invulling van de lessen LO voor het secundair onderwijs. Corona laat het voorlopig niet toe dat je aan alle lesdoelen L.O. even intensief kan werken. Leraren L.O. kunnen de focus leggen op thema's die zeker nu van belang zijn voor het welbevinden van leerlingen. Bijvoorbeeld gezondheidseducatie, actief bewegen, kennis van het menselijke lichaam, EHBO, ademhalings-en ontspanningstechnieken. Lees verder
Sluiten