Hoe pak ik mijn lessen aan in tijden van Corona?

dinsdag 31 maart 2020

Het zijn uitdagende tijden voor het onderwijs. Beweging staat voorop maar wat met de leerdoelen? Hoe houden jullie de leerlingen in beweging en motiveren jullie hen van op afstand?Via onze socials kregen we al enkele goede voorbeelden die wij graag met jullie delen!

Heb je zelf een uitgewerkt leerpad of een tof voorbeeld, deel het dan met ons via tasia@bvlo.be. Wie weet verschijn jij in de volgende nieuwsbrief en hieronder bij de good practices!

 • BVLO-lid Robin van het Sint-Janscollege danst met zijn leerlingen in deze corona tijden. Met een livestream en een abonnement op Just Dance krijgt hij zijn leerlingen in beweging.
 • Scholengroep Kobos, Het Atheneum Grimbergen en Buso Spermalie Brugge organiseren een ‘beat the teacher’- challenge. Leerlingen uploaden dan filmpjes waarbij ze proberen om een betere score te halen in een oefening dan de leerkracht!
 • Vrije Basisschool Sint Jozef Coloma is actief op drie verschillende domeinen. Zo is er een YouTube-kanaal, DETO Sport-challenges en bewegingsfilmpjes op FB en instagram!
 • Lockdown sportbingo:Sportbingo van de leraren op Ter Groene Poorte die gedeeld werd met ons dankzij Dries Lievens! 👌 QR-code scannen en het filmpje met 3 moeilijkheidsgraden komt tevoorschijn!
 • SamApp! Ook de SAMapp zal de komende 3 weken, 3x per week een beweegfilmpje posten op hun fb-pagina. Helemaal gratis en met nieuwe oefenstof!
 • https://sportentijdenscorona.jouwweb.be/ Corona brengt mensen samen ook al is het in de digitale wereld. De LO-leerkrachten van Vbs Baardegem, Vbs Meldert, Vbs Wieze en Vbs Minnestraal staken deze website snel in elkaar!
 • Vrije Basisschool Kalken stuurt iedere schooldag via mail een "Corona beweegtip van de dag" door naar ouders en leerlingen. Daarbij prioberen zij gevarieerd te werken en soms de link te leggen naar de gewone turnlessen. Hier kan je alvast 2 voorbeelden downloaden: 1 & 2.
 • Kleuterdans met de dansdobbelsteen van An-Sofie Maes. Zij geeft twee gratis lesjes ter beschikking, dewelke je hier kan downloaden. Wens je meer informatie, neem dan zekerhier een kijkje voor andere voorbeelden
 • Strava challenges: heel wat scholen hebben ondertussen ook een strava challenge opgestart om in competitie te gaan met elkaar of om samen zoveel mogelijk te bewegen.

 • Kijk ik fiets! deelt elke dag een tip om jouw kind te leren fietsen. 
 • Crossfit@home met ansje! Wil je samen met de hele familie een work-out inplannen? Ansjecrossfit heeft zowel een gratis work-out op haar facebook pagina beschikbaar, als een optie om PT op afstand te boeken! Become a crossfit superhero!
 • WOTD van Street workout 9800! Matthias Deloof, onuitputtelijk enthousiast, heeft zeven work-outs of the day gemaakt en deze op facebook geplaatst. Kies zelf jouw work-out, maar vergeet de warming-up niet!
 • Voedings-en beweegcoach Leen Uyttenhove: BVLO-lid Leen heeft zich gespecialiseerd, naast haar master LO, in de voedingskunde. Zo zal ze 's middags om 12 uur live gaan op facebook voor een gezellig babbeltje en zal ze ook beweegmomenten delen!

« Terug

In de agenda

 1. 3D stage 2020

  19 August

  Noteer deze datum alvast in jouw agenda!

  Net als vorig jaar organiseert BVLO weer een 3D-stage. Maar door corona zal onze 3D stage dit jaar een andere invulling krijgen. We organiseren een tweedagse met verschillende programma's waaruit je kan kiezen. Dit wil zeggen dat je per dag in een bubbel zal zitten, zo proberen wij ook ons steentje bij te dragen om de verspreiding van het virus te beperken.


  Kom je bijscholen in verschillende sportdisciplines onder leiding van vakspecialisten en stoom je klaar voor een nieuw school- of sportjaar met een pak vernieuwend lesmateriaal!
  Ontmoet collega’s in een toffe sfeer, kom opnieuw in vorm en doe nieuwe ideeën op. 

Toon alle meetings

Nieuws

No education without physical education!

juni 2020 Op 23 juni was er Europees online event om de plaats van LO te bespreken in coronatijden. De overkoepelende federatie EUPEA maakt hierbij een duidelijk statement waar wij als BVLO alleen maar kunnen achterstaan! Lees verder

Kant-en-klare spelvormen of challenges gemaakt door partners!

MoVopoly.PNGapril 2020 Tijdens deze light lockdown zitten ook de studenten van de hogescholen niet stil. Daar zijn normaal op stage zouden vertrekken, kregen wij nu de opdracht om spelvormen uit te werken die thuis en mits enige aanpassing toch op school zouden kunnen doorgaan.
Hou deze pagina vooral in de gaten, want wij zullen deze regelmatig updaten. Lees verder
Sluiten