Over Webinar: De rol van gezonde tussendoortjes en vochtbalans in de Lichamelijke Opvoeding

Webinar: De rol van gezonde tussendoortjes en vochtbalans in de Lichamelijke Opvoeding

BVLO organiseert ook in het najaar enkele webinars.

Datum: woensdag 20/10/2021: 19u30-20u30

In deze vorming gaat expert diëtiste Ria Vanderstraeten dieper in op twee topics. 

Ten eerste zal ze jullie meenemen in het verhaal van gezonde tussendoortjes.  Vragen zoals 'Wat te eten voor/tijdens/na de les LO en andere sportactiviteiten?' worden behandeld tijdens deze online webinar.

Daarnaast komt ook het belang van een goede vochtbalans aan bod. Hierbij worden o.a. tips & tricks gegeven om je vochtbalans op peil te houden en om signalen van een disbalans te herkennen.

Beide topics worden uitgebreid behandeld en zullen zowel leerkrachten LO als andere sportprofessionals kunnen boeien.

Deze sessie wordt gegeven door Ria Vanderstraeten (http://sportsnutritionconsultancy.be/)

Kostprijs: gratis voor leden, 15 euro voor niet-leden

Waarom deelnemen?

 1. Schaaf jouw kennis bij!
 2. Je ontvangt een deelnameattest!
 3. Ontmoet medecollega's digitaal!

Programma van Webinar: gezonde tussendoortjes en vochtbalans

Op woensdag 20 oktober:
19:30 - 20:30 Webinar: De rol van gezonde tussendoortjes en vochtbalans in de Lichamelijke Opvoeding

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Jouw lidmaatschap dekt je wereldwijd 24/24u voor lichamelijke ongevallen. Ook ontvang je het driemaandelijks tijdschrift en kan je deelnemen aan alle BVLO-nascholingen aan kortingstarief.

In de agenda

 1. Webinar: toolbox ontwikkelingsgericht trainen

  09 December

  BVLO organiseert opnieuw een webinar voor al haar leden en niet-leden. Deze webinar behandelt het thema ontwikkelingsgericht trainen aan de hand van een nieuwe toolbox ontworpen door Gezond Sporten Vlaanderen.

  Of het nu gaat om jonge kinderen of volwassenen, beloftevolle of minder vaardige leerlingen, op recreatief of competitief niveau, iedereen heeft recht op kwaliteitsvolle lessen LO. De toolbox ontwikkelingsgericht trainen biedt elke leerkracht LO een houvast bij het periodiseren, zowel wat betreft fysieke eigenschappen, als voor de mentale ontwikkeling, de blessuregevoeligheid en andere medische aandachtspunten van de leerling.

  Ontwikkelingsgericht trainen houdt in dat je je als leerkracht altijd aanpast aan de kalenderleeftijd, de biologische leeftijd en de getraindheid van de leerling.

  De webinar ontwikkelingsgericht trainen wordt gegeven door Prof. Dr. Frederik Deconinck (Ugent), is gratis voor BVLO leden en kost 15 euro voor niet-leden. 

 2. Winterstage 2021

  16 December

  BVLO West-Vlaanderen en MOEV slaan de handen in elkaar en organiseren in co-creatie de Winterstage en dit in samenwerking met HOWEST.

  Samen bieden we een variatie aan van meer dan 40 workshops/sessies. Het wordt weer een boeiende tweedaagse met traditionele sporten met een creatieve aanpak, innovatieve sessies en sessies met een hoge FUN-factor. Naast het leerdomein- of vakgerichte aanbod eerder voor de leraren Lichamelijke Opvoeding is er ook een aanbod voor klas- en vakleraren (inclusief LO leraren) uit het basis-  en secundair onderwijs die ‘beweging’ mee willen integreren in de klas of op school.

  Tijdens de middagpauze is er ruimte voor netwerking, MOEV info en een bezoek aan de ‘inspiratiemarkt’ met innovaties uit het sportlandschap.

  De Winterstage gaat door op donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021 in de Sportinnovatiecampus Howest in Sport Vlaanderen Brugge.

Toon alle meetings

Nieuws

Terugblik op studiedag BVLO in Brussel

IMG_3133.jpgnovember 2021 Op 12 november jongstleden vond de 46e BVLO studiedag plaats te Brussel. Op een zoals steeds bruisende VUB campus mochten we meer dan 250 gemotiveerde leerkrachten LO en andere sportprofessionals ... Lees verder

Winterstage – Sportinnovatiecampus Howest in Sport Vlaanderen Brugge - donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021.

Winterstage 2021_website_14okt.pngoktober 2021 BVLO West-Vlaanderen en MOEV slaan de handen in elkaar en organiseren in co-creatie de Winterstage en dit in samenwerking met HOWEST. Lees verder
Sluiten