Over Webinar: EHBO in de les LO

Webinar: EHBO in de les LO

BVLO organiseert ook in 2021 opnieuw enkele webinars.

Datum: woensdag 03/03 om 14u tot 16u.

Tijdens deze sessie bekijken we hoe we de leerdoelen rond EHBO kunnen behalen in de les LO. Deze workshop licht een aantal principes toe die bijdragen tot een efficiente online leeromgeving. Meer specifiek belicht de inleiding verschillende aspecten van online leren bij EHBO en reanimatievaardigheden. Daarna gaan we zelf aan de slag met online werkvormen en wordt uitgelegd waarom die een positieve bijdrage hebben in het leerproces.

De inhoud van de lessen EHBO is een middel, het is een didactische bijscholing die stilstaat bij de principes om online EHBO te geven.

Deze sessie wordt gegeven door Prof. Veerle van Raemdonck

Kostprijs: 15 euro voor leden

Opgelet: leden krijgen een kortingstarief ten opzichte van niet-leden. 

 1. Schaaf jouw kennis bij!
 2. Je ontvangt een deelnameattest!
 3. Ontmoet medecollega's digitaal!

Programma van Webinar: EHBO in de les LO

Op woensdag 03 maart:
14:00 - 15:30 EHBO in de les LO!

Lees meer over het programma

Inschrijven

Geen publieke kaarten beschikbaar. Mogelijk zijn er nog kaarten beschikbaar als u bent ingelogd.

Ja, ik wil inloggen

Prijzen

Jouw lidmaatschap dekt je wereldwijd 24/24u voor lichamelijke ongevallen. Ook ontvang je het driemaandelijks tijdschrift en kan je deelnemen aan alle BVLO-nascholingen aan kortingstarief.

In de agenda

 1. Webinar: EHBO in de les LO

  03 March

  Deze workshop licht een aantal principes toe die bijdragen tot een efficiente online leeromgeving. Meer specifiek belicht de inleiding verschillende aspecten van online leren bij EHBO en reanimatievaardigheden. Daarna gaan we zelf aan de slag met online werkvormen en wordt uitgelegd waarom die een positieve bijdrage hebben in het leerproces.

  De inhoud van de lessen EHBO is een middel, het is een didactische bijscholing die stilstaat bij de principes om online EHBO te geven.

  Deze sessie wordt gegeven door Prof. Veerle van Raemdonck

 2. Webinar: inclusie in de sport

  24 March

  In deze vorming wordt dieper ingegaan op wat armoede juist is en welke invloeden dit heeft op het kind en de omgeving. Daarbij worden ook concrete tips gegeven om als leerkracht met een andere blik te kijken naar kinderen met deze problematiek.Om deel te nemen aan sportlessen zijn er enkele voorwaarden die niet altijd voldaan kunnen worden, deze worden benoemd en hiervoor worden concrete oplossingen voorgesteld.

 3. Webinar: Kleuterturnen en -dans

  31 March

  In de sessie "Kleuterturnen" krijg je een heel pakket lesideeën aangereikt. We bekijken de organisatie van verschillende werkvormen (golven, bewegingshoeken, ...) en lesonderwerpen (bewegingsprenten, dansjes,...). Daarnaast krijg je ook heel wat tips mee zodat jouw turnles bij kleuters nog vlotter verloopt!

Toon alle meetings

Nieuws

Innovatie in sport en gezondheid: een verre droom?

1.pngfebruari 2021 Met BVLO willen we graag onze kennis en ervaring delen met de wetenschap en het onderwijs. Omgekeerd willen we ook voldoende aandacht schenken aan onderzoek dat interessant kan zijn voor onze leden. In enkele van de komende magazines zal je op deze pagina’s meer kunnen lezen over de resultaten van studies rond sport, ethiek en beweging van onze collega’s van Blikopener. Lees verder

Overzicht nieuwe wetgeving verenigingswerk voor sportactiviteiten

januari 2021 Het Grondwettelijk Hof heeft vanaf 01 januari 2021 de regeling rond onbelast bijverdienen vernietigd, dus ook voor het verenigingswerk binnen de sportsector. We proberen met BVLO op te volgen wat de verschillende stappen zijn op weg naar een constructieve oplossing voor de volledige sector. Dankzij sociale partner Sociare kunnen we hier een duidelijk overzicht publiceren van de huidige wetgeving voor het verenigingswerk, beperkt tot de omkadering van sportactiviteiten. Lees verder
Sluiten