10/10/10 actie!

10-10-10.jpgwoensdag 09 oktober 2019

Met de actie 10-10-10 wil de Vlaamse Ergonomie Vereniging en de ergotherapeuten van Az Damiaan het langdurig zitten onder de aandacht brengen. In elke job zijn er wel taken die even goed rechtstaand kunnen gebeuren. Denk aan telefoneren of een dossier inkijken, overleggen met collega’s, ...

Oktober is "Maand van de Ergonomie".

Stop sedentair gedrag! Alle middelen zijn goed om kantoormedewerkers bewust te maken van hun sedentair gedrag en hen te motiveren om lang stilzitten aan hun bureau vaker af te wisselen met staan en bewegen.

Staat jouw bureaustoel, werktafel en computer goed opgesteld? Kantoormedewerkers klagen vaak over pijn in de lage rug, ogen en nek. Maar ook de schouders en polsen zorgen vaak voor last. Dit alles kan te maken hebben met een verkeerde afstelling van meerdere factoren.

Neem hier een kijkje voor ergonomische maatregelen.

Om de aandacht op het belang van bewegen te trekken organiseert VERV, de Vlaamse Ergonomievereniging, samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven op 10 oktober: 10-10-10. Bedoeling is om 10 uur met zoveel mogelijk kantoormedewerkers van zoveel mogelijk bedrijven om 10 uur 10 minuten recht te staan. Wie foto’s van de bedrijfsactie deelt op sociale media met de #wisselwerken #verv kan een deskbike winnen.

« Terug

Sluiten