Scholen sluiten één week extra!

De verlengde herfstvakantie kan zorgen voor een time-out. Het beperken van contacten kan zorgen voor een daling van de cijfers, daarom moeten we de nieuwe maatregelen strikt nalezen.

Enerzijds laat de ruime verspreiding van het virus in de maatschappij, zich ook voelen bij personeelsleden: veel leraren zijn afwezig door ziekte of (preventieve) quarantaine. Anderzijds worden er in de maatschappij krachtige maatregelen genomen om de vicieuze cirkel van besmettingen te doorbreken. Omwille van die 2 redenen gaat ook het onderwijs in een ‘time-out’ door de herfstvakantie te verlengen tot 16 november.
De Vlaamse Overheid en het Overlegcomité roepen op om de contacten tussen mensen drastisch te beperken en alle maatregelen strikt na te leven. Als dat gebeurt, kan de herfstvakantie een reset betekenen, ook voor het onderwijs.

Voor het secundair onderwijs gaan de leerlingen van de tweede en derde graad over op maximaal 50% contactonderwijs en dit tot 1 december. Voor 1 december wordt er geëvalueerd of tot 100% contactonderwijs opnieuw mogelijk is.

Voor het hoger onderwijs wordt afstandsonderwijs gegeven. Voor de eerstejaars tot 1 december wanneer zij opnieuw contactonderwijs kunnen volgen, voor de hogere jaren minstens tot het einde van het kalenderjaar. Wat dit betekent voor de praktijkopleidingen LO is momentele nog niet duidelijk. 

Labels
Algemeen
Wetgeving

« Terug

Sluiten