Nieuwe minister van onderwijs

Ben Weyts wordt de nieuwe N-VA-minister voor Onderwijs. Wij willen onze nieuwe minister van Onderwijs en Sport alvast veel succes toewensen in zijn toekomstige bevoegdheden. We hopen dat hij samen met BVLO kan excelleren in de rol van facilitator binnen het sportpedagogisch landschap en het onderwijs naar een nog hoger niveau tillen!

Vandaag leggen de nieuwe ministers de eed af in het Vlaams Parlement.

N-VA haalt 4 ministerposten en de voorzitter voor het Vlaams Parlement binnen. Jan Jambon wordt Vlaams minister-president en neemt de bevoegdheden voor Buitenlands Beleid, Ontwikkelingssamenwerking, Cultuur, ICT en Facilitair management ook voor zijn rekening. 

Op voorhand had N-VA voorzitter Bart De Wever al laten verstaan dat ze graag het departement onderwijs zouden binnenhalen en zo geschiedde vandaag. Ben Weyts, die tijdens de onderhandelingen ook de onderwijswerkgroep leidde, wordt de minister van Onderwijs en Sport. Daarnaast blijft hij bevoegd voor Dierenwelzijn en Vlaamse Rand en wordt hij ook viceminister-president.

Wij willen onze nieuwe minister van Onderwijs en Sport alvast veel succes toewensen in zijn toekomstige bevoegdheden. We hopen dat hij samen met BVLO kan excelleren in de rol van facilitator binnen het sportpedagogisch landschap en het onderwijs naar een nog hoger niveau tillen!

Ook benieuwd naar de andere toewijzingen? Klik dan hier

Labels
Algemeen
Wetgeving

« Terug

Overzicht > 2019

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Sluiten