Win een duo-ticket voor de KDB-cup!

20180603 KDB Bezoek Groot 038.jpg

Wie zou jij graag meenemen naar de KDB-cup die ondertussen aan zijn vierde editie toe is?
Laat het ons weten in de comments op facebook en maak kans op één van de vijf duotickets!

Ontdek de voetbaltalenten van morgen tijdens KDB Cup

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 vindt de 4de editie van de KDB Cup plaats. De KDB Cup is een internationaal jeugdtornooi U15, waar Kevin De Bruyne zijn naam aan verbindt. Op dit hoogstaand voetbaltornooi zie je de talenten van de toekomst aan het werk. De KDB Cup is een niet te missen sportief gebeuren, waarbij het beleven van voetbal voor jong en oud staat voorop.

De KDB Cup wordt georganiseerd door vzw KDB in samenwerking met KVE Drongen, de club waar Kevin De Bruyne zijn eerste voetbalpassen zette. De huidige Oost-Vlaamse eersteprovincialer beschikt met ruim 400 jeugdspelers over een degelijke jeugdopleiding. Kevin De Bruyne begon als 6-jarige zijn voetbalcarrière bij KVV Drongen, het huidige KVE Drongen. Na 2 jaar voetballen aan de Leie in Drongen vertrok hij naar KAA Gent, vervolgens KRC Genk en daarna naar het buitenland. Maar hij is de club waar het ooit voor hem begon niet vergeten en daarom verbindt hij zijn naam aan het tornooi.

De KDB Cup is aan zijn 4de editie toe en is inmiddels uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaand Europees tornooi met topploegen uit binnen- en buitenland: Bayern München, Chelsea FC, Club Brugge, FC Barcelona, Feyenoord Rotterdam, KAA Gent, KRC Genk, Manchester City FC, Odense Boldklub, Paris Saint-Germain, PSV Eindhoven en titelverdediger RSC Anderlecht. Al deze clubs beschikken over een fantastische jeugdopleiding, bewijs daarvan is dat we toch al een aantal deelnemers hebben zien doorgroeien door tot de A-kern van Europese topploegen. De 17-jarige verdediger Eric García, tijdens de 1ste editie van de KDB Cup nog aanvoerder bij de U15 van FC Barcelona, ligt momenteel onder contract bij Manchester City. De 16-jarige aanvaller Jeremy Doku, topschutter van de KDB Cup in 2017, veroverde al zelfs een plaats in de A-kern van RSC Anderlecht. En de 16-jarige middenvelder Tibo Persyn, die in 2016 en 2017 aantrad voor Club Brugge in Drongen, trok in juli 2018 naar Inter Milaan.

Pep Guardiola en Kevin De Bruyne

Met zo veel voetbaltalent op het veld is het niet verwonderlijk dat Pep Guardiola, de succescoach van Manchester City, bij de laatste editie zelf een kijkje kwam nemen aan het Keiskantcomplex in Drongen. Als product van La Masía – de jeugdacademie van FC Barcelona – ondersteunt de gewezen Spaanse international het jeugdvoetbal ten volle. Ook Kevin De Bruyne was zelf al 2 keer een special guest op het tornooi. Voor de in Drongen geboren 27-jarige profvoetballer blijft de funfactor het belangrijkste aspect. “Plezier is het allerbelangrijkste, anders zou ik gewoon stoppen met voetballen”, dixit Kevin De Bruyne. En dat is waar KDB Cup ook voor staat: voetbalplezier, voor jong en oud en zowel op als naast het veld.

Sociaal engagement

Bij de KDB Cup staat de jeugd voorop. Alle jongeren onder 16 jaar hebben gratis toegang. Voor de allerkleinsten is er een heus funveld waar ze zich kunnen op uitleven. Er wordt ook gekeken naar extra voetbalfun naast het veld. De KDB Cup streeft niet alleen een sportief maar ook een sociaal engagement na. Tijdens het tornooi worden wedstrijden georganiseerd voor de regionale G-teams (jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking). Ook jeugdspelers van KVE Drongen worden zoveel mogelijk bij het tornooi betrokken, zowel op als naast het veld. Zo wordt KDB Cup een feest voor alle spelers van KVE Drongen.

Winactie!

Laat op de BVLO facebookpagina weten in de reacties onder de wedstrijd met wie jij graag naar de KDB-cup zou gaan! Wij kiezen uiteindelijk 5 personen die een duo-ticket kunnen winnen voor het volledige weekend t.w.v. 30 euro! Wedstrijd uitsluitend voor BVLO-leden. 

Meer info: www.kdbcup.be

Labels
Wedstrijd

« Terug

Sluiten