Schrijf je nu in voor de 47ste BVLO-studiedag!

maandag 05 september 2022

Dit jaar vindt onze jaarlijkse studiedag plaats op vrijdag 18 november in samenwerking met Universiteit Gent. We hebben een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, voor elk wat wils dus! Het centrale thema van de dag is “Beweegvaardigheid van onze leerlingen: verleden, heden en toekomst”

Dit jaar vindt onze jaarlijkse studiedag plaats op vrijdag 18 november in samenwerking met Universiteit Gent. We hebben een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, voor elk wat wils dus! Het centrale thema van de dag is “Beweegvaardigheid van onze leerlingen: verleden, heden en toekomst”

Leerkrachten en studenten LO, trainers, sportmonitoren en sportfunctionarissen – kortom iedereen die gepassioneerd is door het doceren en organiseren van sportlessen - kunnen zich een volledige dag bijscholen in verschillende sportdisciplines onder leiding van vakspecialisten.

Inschrijven kan tot 14 november 2022, maar hoe vroeger je inschrijft, hoe voordeliger! 

« Terug

In de agenda

 1. Webinar: Door inzicht correct bewegen.

  06 dec.

  Welke boodschap geven wij, begeleiders van leerprocessen, mee?

  In plaats van dikwijls foute cliché-beelden en  –uitspraken zoals:  ‘schouders naar achter’, ‘je moet door je knieën gaan om te tillen’, ‘handen op schouderbreedte bij het pompen’, ‘rugschool’, enz.,   krijg je informatie over dagdagelijkse en sportieve houdingen en bewegingen.  Eenvoudige aanwijzingen en figuren die ‘blijven hangen’. Vragen met: “waarom” ondersteunen het inzicht?

  Zo krijgt de deelnemer inzicht in zijn persoonlijke manier van bewegen en functioneren.

  De informatie is bedoeld voor leerlingen, vrijwilligers, stagiairs in de gezondheidszorg, administratief personeel, studenten, tuinarbeiders, en andere mensen, en dus ook voor lesgevers, trainers, kinesitherapeuten. De inhoud wordt afgestemd naar het doelpubliek.

  Het concept is praktijkgericht en kan vlot op alle uren en dagen georganiseerd worden voor groepen tot 20 personen.  Reken op 2 uur, met discussie. Deze webinar is een introductie

 2. 1e editie Winterbijscholing Ice Mountain

  08 dec.

  BVLO winterbijscholing

  Wanneer: 8 december 2023

  Dit jaar trekken we naar Ice Moutain Adventure Park voor de 1ste editie van onze winterbijscholing. Naast het verfijnen van eigen ski- en/of snowboardvaardigheden, bieden we ook didactische tips aan om het aan te leren aan anderen. 

  Inschrijven kan vanaf begin oktober!

 3. Winterstage 2023

  14 dec.

  BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseren de jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep lager en secundair onderwijs. Op donderdag plannen we ook 3 sessies specifiek naar de doelgroep kleuter. Naast traditionele sporten met nieuwe inhouden (dans, balsporten, …) bieden we ook nieuwe innovatieve sporten en aanpak aan (Pickleball, Actionbound, Padbol,...). Dit jaar leggen we ook een extra focus op urban sports: breakdance, 3x3 basketbal, parkour, backyard games, boksen, tiktokdance, …

  De Winterstage gaat door op donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 in de Sport Innovatie Campus in Sport Vlaanderen Brugge.

  Inschrijven kan vanaf nu! 

  Lunch (broodje + soep) inbegrepen is in de deelnameprijs

  Tijdens de middagpauze voorzien we terug een inspiratiemarkt waar je innovaties vrijblijvend kan verkennen en sportieve duels met je collega’s kan uitvechten.

Toon alle meetings

Nieuws

De jaarlijkse Winterstage komt terug!

augustus 2023 BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseren de jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep basis en secundair onderwijs. Lees verder

Dag van de animator!

juli 2023 Dankjewel animatoren! Jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit worden geapprecieerd! Lees verder
Sluiten