Corona Update: Code groen!

maandag 23 mei 2022

Vanaf maandag 23/05 bevinden we ons opnieuw in code groen! De besmettingsgraad is zo sterk gedaald, dat we in de samenleving terug richting "normaal" kunnen gaan. Ontdek welke regels niet meer van toepassing zijn en welke we best indachtig blijven!

Wat hoef je niet meer te doen?

 • Drukte aan de schoolpoort vermijden.
 • Zo veel mogelijk afstand houden.
 • Zo veel mogelijk zaken buiten laten plaatsvinden.
 • Mondmaskers dragen op het openbaar vervoer.

Waar moet je op blijven letten?

 • Maximaal ventileren en verluchten op basis van CO2-metingen in elk klaslokaal, eet- en vergaderzaal en de lerarenkamer.
 • Basishand- en hoesthygiëne toepassen.
 • Wie ziek of besmet is, blijft thuis.
 • Contactonderwijs is de regel. In functie van de onderwijskwaliteit, kan je altijd afstandsonderwijs of hybride onderwijs organiseren.

Wat de lessen LO betreft zijn we in tijden van corona uitgedaagd, meer dan flexibel geweest en uitermate creatief omgesprongen om de leerlingen voldoende te laten bewegen. Het belang van bewegen werd meermaals benadrukt en laat dit nu een les zijn die hopelijk iedereen meeneemt naar de toekomst. 

Zorg ervoor dat je als school, directie, leerkrachtenteam, oudercomité voldoende opties geeft aan de leerlingen om te bewegen en sporten. Help ons om sedentair gedrag tegen te gaan. Ga aan de slag met beweegtussendoortjes, alternatieve lesvormen en trek de buitenlucht in waar de inhoud van de les LO dit toelaat. 

Hopelijk is dit de laatste update.

Oprecht bedankt voor jullie inzet! 

« Terug

In de agenda

 1. Studentenstage zomervakantie 2022

  01 aug

  BVLO organiseert in Gent zijn jaarlijks sportkamp om studenten LO de kans te bieden verschillende disciplines bij te schaven. Deze stage is geschikt voor iedereen die student LO is of wil worden.

  Volg je sportwetenschappen in het middelbaar, of een bachelor of master of heb je interesse om LO te gaan studeren? 

  Iedereen is welkom!

  Studenten van de Ugent kunnen gratis deelnemen aan één sessie gymnastiek indien ze lid zijn bij BVLO.

Toon alle meetings

Nieuws

Corona Update: Code groen!

mei 2022 Vanaf maandag 23/05 bevinden we ons opnieuw in code groen! De besmettingsgraad is zo sterk gedaald, dat we in de samenleving terug richting "normaal" kunnen gaan. Ontdek welke regels niet meer van toepassing zijn en welke we best indachtig blijven! Lees verder

Steeds meer trainers met een diploma! Zijn ze ook allemaal goed verzekerd?

240_F_281255657_Wl5P2GmphavdsIs3HKOba6UcIAgwfH72.jpgapril 2022 De Vlaamse Trainersschool (VTS) leverde vorig jaar bijna 7.000 nieuwe kwalificaties af in meer dan 40 verschillende sporttakken. Met BVLO bieden we al deze trainers een betrouwbare sportverzekering aan voor een voordelige prijs. Ontdek er hier alles over! Lees verder
Sluiten