Corona Update: Code groen!

maandag 23 mei 2022

Vanaf maandag 23/05 bevinden we ons opnieuw in code groen! De besmettingsgraad is zo sterk gedaald, dat we in de samenleving terug richting "normaal" kunnen gaan. Ontdek welke regels niet meer van toepassing zijn en welke we best indachtig blijven!

Wat hoef je niet meer te doen?

 • Drukte aan de schoolpoort vermijden.
 • Zo veel mogelijk afstand houden.
 • Zo veel mogelijk zaken buiten laten plaatsvinden.
 • Mondmaskers dragen op het openbaar vervoer.

Waar moet je op blijven letten?

 • Maximaal ventileren en verluchten op basis van CO2-metingen in elk klaslokaal, eet- en vergaderzaal en de lerarenkamer.
 • Basishand- en hoesthygiëne toepassen.
 • Wie ziek of besmet is, blijft thuis.
 • Contactonderwijs is de regel. In functie van de onderwijskwaliteit, kan je altijd afstandsonderwijs of hybride onderwijs organiseren.

Wat de lessen LO betreft zijn we in tijden van corona uitgedaagd, meer dan flexibel geweest en uitermate creatief omgesprongen om de leerlingen voldoende te laten bewegen. Het belang van bewegen werd meermaals benadrukt en laat dit nu een les zijn die hopelijk iedereen meeneemt naar de toekomst. 

Zorg ervoor dat je als school, directie, leerkrachtenteam, oudercomité voldoende opties geeft aan de leerlingen om te bewegen en sporten. Help ons om sedentair gedrag tegen te gaan. Ga aan de slag met beweegtussendoortjes, alternatieve lesvormen en trek de buitenlucht in waar de inhoud van de les LO dit toelaat. 

Hopelijk is dit de laatste update.

Oprecht bedankt voor jullie inzet! 

« Terug

In de agenda

 1. 47ste BVLO studiedag

  18 nov

  Dit jaar vindt op vrijdag 18 november onze jaarlijkse BVLO-studiedag plaats in samenwerking met Universiteit Gent.

  Leerkrachten en studenten LO, trainers, sportmonitoren en sportfunctionarissen – kortom iedereen die gepassioneerd is door het doceren en organiseren van sportlessen - kunnen zich een volledige dag bijscholen in verschillende sportdisciplines onder leiding van vakspecialisten. We hebben een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, voor elk wat wils dus!

 2. Winterstage 2022

  15 dec

  BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseren de jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep lager en secundair onderwijs. Naast traditionele sporten met nieuwe inhouden (dans, balsporten, …) bieden we ook nieuwe innovatieve sporten en aanpak aan (Pickleball, Actionbound, Padbol,...).

  De Winterstage gaat door op 15 en 16 december 2022 in de Sport Innovatie Campus in Sport Vlaanderen Brugge.

Toon alle meetings

Nieuws

Schrijf je nu in voor de 47ste BVLO-studiedag!

september 2022 Dit jaar vindt onze jaarlijkse studiedag plaats op vrijdag 18 november in samenwerking met Universiteit Gent. We hebben een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, voor elk wat wils dus! Het centrale thema van de dag is “Beweegvaardigheid van onze leerlingen: verleden, heden en toekomst” Lees verder

Communicatief talent gezocht!

augustus 2022 Ben je actief op sociale media en kent deze geen geheimen voor jou? Kan je zelf content aanmaken voor nieuwsbrieven en magazines en spreekt de onderwijswereld jou wel aan?
Dan zoeken wij jou! Lees verder
Sluiten