Corona Update 18/03: mondmaskerplicht voor 5de en 6de studiejaar

vrijdag 19 maart 2021

Na de stijging die we de laatste dagen opnieuw waarnemen, is het opnieuw nodig om maatregelen te nemen om de verspreiding tegen te gaan. We blijven inzetten op voldoende beweging, maar dit heeft consequenties voor de leerlingen van het 5de en 6de studiejaar.

Alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar basisonderwijs dragen uiterlijk vanaf maandag 22 maart tot aan de paasvakantie een mondmasker op school (én dus ook op de speelplaats). In het buitengewoon basisonderwijs geldt dit voor leerlingen vanaf 10 jaar en enkel voor die leerlingen voor wie het mogelijk is.

Opgelet: Tijdens de lessen LO is een mondmasker indoor alleen verplicht bij sporten waarbij je de afstand niet kan garanderen of waarbij er vluchtige contacten zijn. Wanneer je buiten gaat sporten (alleen tijdens de les LO) moeten de kinderen geen mondmasker dragen. Tijdens de speeltijd wanneer leerlingen deze zelf invullen is een mondmasker wel verplicht. 

« Terug

In de agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Nieuws

Onderwijs is een totaalpakket!

corona-sport.jpgapril 2021 Reactie op het artikel in HLN (19/4/2021): “Onderwijsexpert vraagt leerstof te schrappen: “L.O. in Latijn-wiskunde: laat dat vallen”  Onderwijs is een totaalpakket: ook beweging is essentieel! ... Lees verder

Resultaten Sportatlas pre-coronacrisis

april 2021 Sport Vlaanderen heeft recent alle kengetallen en tendensen binnen de georganiseerde sportsector in Vlaanderen tussen 2015 en 2019 bekendgemaakt. Het is een interessant document om later te kunnen vergelijken met de jaren na het uitbreken van de coronacrisis en de gevolgen hiervan op de volledige sportsector. Lees verder
Sluiten