Corona Update 16/03: Extramuros activiteiten

dinsdag 16 maart 2021

Goed nieuws voor iedere school of leerkracht die een sportdag wil organiseren in klasverband! Vanaf 15 maart kan er in tegenstelling zoals men eerder communiceerde ook opnieuw een sportdag plaatsvinden.

Voor alle leerlingen in het basis- en het secundair onderwijs zijn vanaf 15 maart extramuros daguitstappen opnieuw toegelaten op voorwaarde dat de voorzorgsmaatregelen strikt gevolgd worden. Concreet wil dit dus ook zeggen dat je opnieuw een sportdag kan organiseren buiten de schoolmuren. Ook hier heb je aandacht voor sporten waarbij minimaal contact nodig is en breng je geen volledige school samen op dezelfde plaats. Deze maatregel zorgt opnieuw voor wat zuurstof waardoor je er met de klas eens een dag vantussen kan om buiten te bewegen! Hou zeker rekening met onderstaande voorzorgsmaatregelen om jouw sportdag te organiseren. 

 • Ga in overleg met de organisator en/of de uitbater van de infrastructuur waar de activiteit plaatsvindt:

  • Maak samen de risicoanalyse en ga na of de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen genomen worden.
  • Als de veiligheidsmaatregelen van onderwijs verschillen van die van de sector waar de activiteit plaatsvindt, volg je de strengste maatregelen. 
 • Respecteer maximaal de klasgroep.
 • Maak geen gebruik van het openbaar vervoer: kies voor een activiteit dichtbij waarbij je de verplaatsing te voet, per step, inlinskates, fiets etc kan maken. Dit is een manier om ook extra in te zetten op die actieve verplaatsingen! 
 • Geef de voorkeur aan activiteiten in openlucht. De kans op besmetting is daar veel kleiner.
 • Plan extra-murosactiviteiten enkel op dagen waarop fysiek onderwijs georganiseerd zou worden.
 • Beperk het contact met derden tot personen die noodzakelijk zijn voor de organisatie van de activiteit (zoals gidsen). 
 • Deelname aan extra-murosactiviteiten van personeelsleden is op vrijwillige basis.

« Terug

In de agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Nieuws

Onderwijs is een totaalpakket!

corona-sport.jpgapril 2021 Reactie op het artikel in HLN (19/4/2021): “Onderwijsexpert vraagt leerstof te schrappen: “L.O. in Latijn-wiskunde: laat dat vallen”  Onderwijs is een totaalpakket: ook beweging is essentieel! ... Lees verder

Resultaten Sportatlas pre-coronacrisis

april 2021 Sport Vlaanderen heeft recent alle kengetallen en tendensen binnen de georganiseerde sportsector in Vlaanderen tussen 2015 en 2019 bekendgemaakt. Het is een interessant document om later te kunnen vergelijken met de jaren na het uitbreken van de coronacrisis en de gevolgen hiervan op de volledige sportsector. Lees verder
Sluiten