Onderwijs schakelt naar code oranje

_tips newsupdate corona (1).pngdinsdag 20 oktober 2020

Uiterlijk tegen de herfstvakantie moeten alle Vlaamse scholen schakelen naar code oranje. De draaiboeken worden wel verfijnd zodat alle leerlingen en scholieren naar school kunnen blijven gaan. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) deze ochtend officieel bevestigd.

Wat verandert er voor de leerlingen en leerkrachten in de lessen lichamelijke opvoeding?

UPDATE 19 oktober - Hoe organiseer je de lessen lichamelijke opvoeding?

De lessen lichamelijke opvoeding zullen voortaan het protocol voor de sportsector volgen: in het middelbaar mag er alleen nog indoor sport zijn als er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Douches mogen niet meer gebruikt worden, tenzij in het zwembad. Kleedkamers mogen alleen nog gebruikt worden als iedereen een mondmasker draagt en als de volledige ruimte gereinigd wordt na gebruik door een klasgroep.

Voor leerlingen in het basisonderwijs blijven alle indoor en outdoor sportactiviteiten mogelijk. In het basisonderwijs mogen leerlingen kleedkamers gebruiken zonder afstand te houden.

Voor leerlingen in het secundair onderwijs gelden er wel beperkingen. Indoor vinden voor hen enkel nog sportactiviteiten plaats met een verzekerde afstand van 1,5 meter. Kleedkamers kunnen enkel gebruikt worden als ze voldoende gereinigd kunnen worden na gebruik door een groep.
In het secundair onderwijs moeten leerlingen hun handen ontsmetten als ze binnenkomen en hun mondmaskers aanhouden tijdens het omkleden.
Voorzie zoveel als mogelijk verluchting van de kleedkamers en de sportzalen. Douches mogen niet gebruikt worden tenzij in de les LO.

Lees hier de maatregelen van het departement onderwijs voor basisonderwijs.

Lees hier de maatregelen van het departement onderwijs voor het secundair onderwijs en OV3 en OV4.

Lees hier de maatregelen van het departement onderwijs voor het buitengewoon onderwijs type OV1 en 2.

Lees hier de specifieke maatregelen voor sport onderwijs. 

« Terug

In de agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Nieuws

Nieuwe groepsaankopen voor meer buitensport

juni 2021 Vlaanderen maakt het voor lokale besturen en sportclubs makkelijker én goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur. Het zorgt er voor dat lokale besturen en sportclubs kunnen intekenen op algemene groepsaankopen, voor onder meer fitnesstoestellen en beweegbanken. Lees verder

Voldoende beweging verhoogt vaccinatiesucces bij infectieziekten tot 40%

mei 2021 Voldoende beweging verkleint de kans op sterfte door infectieziekten met 37%, zo blijkt uit een nieuwe wereldwijde studie van o.a. de Universiteit Gent. Regelmatig bewegen zou bovendien het effect van vaccinaties vergroten. Helaas bewegen we sinds de pandemie nog minder en zitten we nog meer, bevestigen recente cijfers. De onderzoekers van deze studie doen daarom een oproep aan alle overheden: “Maak van beweging nú een topprioriteit!” Lees verder
Sluiten