45ste studiedag is uitverkocht!

vrijdag 25 oktober 2019

Onze 45ste studiedag op 15 november in samenwerking met de KU Leuven is helemaal uitverkocht. Inschrijven kan helaas niet meer. Het belooft een didactische, aangename en leerrijke studiedag te worden.

Twee september openden de inschrijvingen voor leden van BVLO voor onze 45ste studiedag te Leuven met als centraal thema "Evaluatie in de les lichamelijke opvoeding". Een week later konden ook niet-leden inschrijven voor de bijscholing.

Algauw liepen de inschrijvingen binnen, zo was de eerste sessie na minder dan een maand al volledig volboekt. Ook niet veel later volgden de andere sessies en kregen zij ook de stempel van volboekt. Wij hebben heel wat telefoontjes/ mailtjes gekregen of het niet meer mogelijk was om toch nog in te schrijven voor die bepaalde sessies of dat het mogelijk was om op de wachtlijst te staan. Helaas hebben wij heel wat mensen moeten teleurstellen, maar laat het een mooie les zijn voor de toekomst. 

We zitten momenteel aan een 330-tal deelnemers die zullen afzakken naar de KU Leuven. Hierbij moeten wij ook melden dat onze studiedag volledig is uitverkocht en dat er helaas niemand meer zal kunnen inschrijven, al onze sessies zitten nokvol. We hopen alle aanwezigen een didactisch, aangename en leerrijke studiedag te kunnen bezorgen, zodat zij in de toekomst samen met BVLO kunnen excelleren in het onderwijs en het sportpedagogisch landschap.

Graag verwelkomen wij alle deelnemers op onze 45ste studiedag op 15 november te Leuven. 

« Terug

In de agenda

 1. 45Ste BVLO studiedag

  15 November

  Noteer deze datum alvast in jouw agenda!

  Net als vorig jaar organiseert BVLO zijn jaarlijkse studiedag die al aan zijn 45ste editie toe is. Stel zelf jouw programma samen aan de hand van jouw interesses. 

  BVLO organiseert zijn jaarlijkse studiedag dit jaar in Leuven in samenwerking met KU Leuven. Centraal werken we rond het thema "Evalueren in de les LO" .

 2. Workshop: liever een kusje dan KUS-middelen

  01 December

  LIEVER EEN KUSJE DAN KUS-MIDDELEN 

  Het gebruik van Kracht- en Uiterlijk Stimulerende Middelen stijgt in onze maatschappij. Vooral jongeren komen makkelijker in contact met deze middelen en weten niet waaraan ze beginnen.

  Het toenemend gebruik is een maatschappelijk probleem. Daarom zet de fitnesssector een anti-dopingcampagne op om vooral jongeren tussen 12 en 18 jaar te informeren over de gevaren van Uiterlijk Stimulerende Middelen. 

 3. Winterstage 2019

  12 December

  BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseert zijn jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep kleuter-, lager en secundair onderwijs. Naast traditionele sporten met nieuwe inhouden (dans, balsporten, …) bieden we ook nieuwe innovatieve sporten en aanpak (Spikeball, digitale tools in de LO-les, workshop fit in de stad) aan.

  Tijdens de middagpauze voorzien we ook een interactief programma met innovaties in het sportlandschap die u na de lunch kan ontdekken. 

  De Winterstage gaat door op 12 en 13 december 2019 in de Sport Innovatie Campus in Sport Vlaanderen Brugge.

Toon alle meetings

Nieuws

Wat als leerlingen weigeren om deel te nemen aan de zwemles?

november 2019 Sommige moslimjongeren weigeren deel te nemen aan de zwemlessen. Ze hebben vaak een briefje van de ouders of van de dokter. Is dit wettelijk? Wat kan ik doen, want het worden er steeds meer. Lees verder

Leraar op bedrijfsstage én gratis vervanging? Geen probleem!

november 2019 Ervaar als leerkracht zelf wat de studenten meemaken op stage, op de werkvloer. De Vlaamse overheid moedigt leraren van alle studierichtingen aan om een bedrijfsstage te volgen. Terwijl jij meedraait in de privé- of non-profitsector en je beroepservaring verrijkt, zorgt een ervaren externe organisatie voor vervangende activiteiten in je klassen: een win-win. Lees verder
Sluiten