10/10/10 actie!

10-10-10.jpgwoensdag 09 oktober 2019

Met de actie 10-10-10 wil de Vlaamse Ergonomie Vereniging en de ergotherapeuten van Az Damiaan het langdurig zitten onder de aandacht brengen. In elke job zijn er wel taken die even goed rechtstaand kunnen gebeuren. Denk aan telefoneren of een dossier inkijken, overleggen met collega’s, ...

Oktober is "Maand van de Ergonomie".

Stop sedentair gedrag! Alle middelen zijn goed om kantoormedewerkers bewust te maken van hun sedentair gedrag en hen te motiveren om lang stilzitten aan hun bureau vaker af te wisselen met staan en bewegen.

Staat jouw bureaustoel, werktafel en computer goed opgesteld? Kantoormedewerkers klagen vaak over pijn in de lage rug, ogen en nek. Maar ook de schouders en polsen zorgen vaak voor last. Dit alles kan te maken hebben met een verkeerde afstelling van meerdere factoren.

Neem hier een kijkje voor ergonomische maatregelen.

Om de aandacht op het belang van bewegen te trekken organiseert VERV, de Vlaamse Ergonomievereniging, samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven op 10 oktober: 10-10-10. Bedoeling is om 10 uur met zoveel mogelijk kantoormedewerkers van zoveel mogelijk bedrijven om 10 uur 10 minuten recht te staan. Wie foto’s van de bedrijfsactie deelt op sociale media met de #wisselwerken #verv kan een deskbike winnen.

« Terug

In de agenda

  1. Webinar i.s.m. Gymfed: Tips voor de les LO

    28 October

    Tijdens deze korte webinar krijgen jullie van de Gymfed verschillende tips en tricks aangereikt, die zij uit de praktijkervaringen van coaches ontvangen hebben, die nuttig zijn voor de les LO. Zij zullen zich toespitsen op gymnastiek, freerunning en ropeskipping in coronatijden. 

  2. Webinar i.s.m. Vlaamse Hockey Liga: Tips voor de les LO

    04 November

    Tijdens deze korte webinar krijgen jullie van de Hockey Liga verschillende tips en tricks aangereikt, die zij uit de praktijkervaringen van coaches ontvangen hebben, die nuttig zijn voor de les LO.  

Toon alle meetings

Nieuws

Onderwijs schakelt naar code oranje

_tips newsupdate corona (1).pngoktober 2020 Uiterlijk tegen de herfstvakantie moeten alle Vlaamse scholen schakelen naar code oranje. De draaiboeken worden wel verfijnd zodat alle leerlingen en scholieren naar school kunnen blijven gaan. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) deze ochtend officieel bevestigd.

Wat verandert er voor de leerlingen en leerkrachten in de lessen lichamelijke opvoeding? Lees verder

Gratis vervangende activiteiten tijdens bedrijfsstage leraren

oktober 2020 Leraar op bedrijfsstage én gratis vervanging? Geen probleem! De Vlaamse overheid moedigt leraren van álle studierichtingen aan om een bedrijfsstage te volgen. Terwijl jij meedraait in de privé- of non-profitsector en je beroepservaring verrijkt, zorgt een ervaren externe organisatie voor vervangende activiteiten in je klassen: een win-win. De vervanging is bovendien kosteloos voor je school. Lees verder
Sluiten