Nieuwe minister van onderwijs

woensdag 02 oktober 2019

Ben Weyts wordt de nieuwe N-VA-minister voor Onderwijs. Wij willen onze nieuwe minister van Onderwijs en Sport alvast veel succes toewensen in zijn toekomstige bevoegdheden. We hopen dat hij samen met BVLO kan excelleren in de rol van facilitator binnen het sportpedagogisch landschap en het onderwijs naar een nog hoger niveau tillen!

Vandaag leggen de nieuwe ministers de eed af in het Vlaams Parlement.

N-VA haalt 4 ministerposten en de voorzitter voor het Vlaams Parlement binnen. Jan Jambon wordt Vlaams minister-president en neemt de bevoegdheden voor Buitenlands Beleid, Ontwikkelingssamenwerking, Cultuur, ICT en Facilitair management ook voor zijn rekening. 

Op voorhand had N-VA voorzitter Bart De Wever al laten verstaan dat ze graag het departement onderwijs zouden binnenhalen en zo geschiedde vandaag. Ben Weyts, die tijdens de onderhandelingen ook de onderwijswerkgroep leidde, wordt de minister van Onderwijs en Sport. Daarnaast blijft hij bevoegd voor Dierenwelzijn en Vlaamse Rand en wordt hij ook viceminister-president.

Wij willen onze nieuwe minister van Onderwijs en Sport alvast veel succes toewensen in zijn toekomstige bevoegdheden. We hopen dat hij samen met BVLO kan excelleren in de rol van facilitator binnen het sportpedagogisch landschap en het onderwijs naar een nog hoger niveau tillen!

Ook benieuwd naar de andere toewijzingen? Klik dan hier

« Terug

In de agenda

 1. 3D stage 2020

  19 August

  Noteer deze datum alvast in jouw agenda!

  Net als vorig jaar organiseert BVLO weer een 3D-stage. Maar door corona zal onze 3D stage dit jaar een andere invulling krijgen. We organiseren een tweedagse met verschillende programma's waaruit je kan kiezen. Dit wil zeggen dat je per dag in een bubbel zal zitten, zo proberen wij ook ons steentje bij te dragen om de verspreiding van het virus te beperken.


  Kom je bijscholen in verschillende sportdisciplines onder leiding van vakspecialisten en stoom je klaar voor een nieuw school- of sportjaar met een pak vernieuwend lesmateriaal!
  Ontmoet collega’s in een toffe sfeer, kom opnieuw in vorm en doe nieuwe ideeën op. 

Toon alle meetings

Nieuws

No education without physical education!

juni 2020 Op 23 juni was er Europees online event om de plaats van LO te bespreken in coronatijden. De overkoepelende federatie EUPEA maakt hierbij een duidelijk statement waar wij als BVLO alleen maar kunnen achterstaan! Lees verder

Kant-en-klare spelvormen of challenges gemaakt door partners!

MoVopoly.PNGapril 2020 Tijdens deze light lockdown zitten ook de studenten van de hogescholen niet stil. Daar zijn normaal op stage zouden vertrekken, kregen wij nu de opdracht om spelvormen uit te werken die thuis en mits enige aanpassing toch op school zouden kunnen doorgaan.
Hou deze pagina vooral in de gaten, want wij zullen deze regelmatig updaten. Lees verder
Sluiten