Nieuwe minister van onderwijs

woensdag 02 oktober 2019

Ben Weyts wordt de nieuwe N-VA-minister voor Onderwijs. Wij willen onze nieuwe minister van Onderwijs en Sport alvast veel succes toewensen in zijn toekomstige bevoegdheden. We hopen dat hij samen met BVLO kan excelleren in de rol van facilitator binnen het sportpedagogisch landschap en het onderwijs naar een nog hoger niveau tillen!

Vandaag leggen de nieuwe ministers de eed af in het Vlaams Parlement.

N-VA haalt 4 ministerposten en de voorzitter voor het Vlaams Parlement binnen. Jan Jambon wordt Vlaams minister-president en neemt de bevoegdheden voor Buitenlands Beleid, Ontwikkelingssamenwerking, Cultuur, ICT en Facilitair management ook voor zijn rekening. 

Op voorhand had N-VA voorzitter Bart De Wever al laten verstaan dat ze graag het departement onderwijs zouden binnenhalen en zo geschiedde vandaag. Ben Weyts, die tijdens de onderhandelingen ook de onderwijswerkgroep leidde, wordt de minister van Onderwijs en Sport. Daarnaast blijft hij bevoegd voor Dierenwelzijn en Vlaamse Rand en wordt hij ook viceminister-president.

Wij willen onze nieuwe minister van Onderwijs en Sport alvast veel succes toewensen in zijn toekomstige bevoegdheden. We hopen dat hij samen met BVLO kan excelleren in de rol van facilitator binnen het sportpedagogisch landschap en het onderwijs naar een nog hoger niveau tillen!

Ook benieuwd naar de andere toewijzingen? Klik dan hier

« Terug

In de agenda

  1. Webinar i.s.m. Gymfed: Tips voor de les LO

    28 October

    Tijdens deze korte webinar krijgen jullie van de Gymfed verschillende tips en tricks aangereikt, die zij uit de praktijkervaringen van coaches ontvangen hebben, die nuttig zijn voor de les LO. Zij zullen zich toespitsen op gymnastiek, freerunning en ropeskipping in coronatijden. 

  2. Webinar i.s.m. Vlaamse Hockey Liga: Tips voor de les LO

    04 November

    Tijdens deze korte webinar krijgen jullie van de Hockey Liga verschillende tips en tricks aangereikt, die zij uit de praktijkervaringen van coaches ontvangen hebben, die nuttig zijn voor de les LO.  

Toon alle meetings

Nieuws

Onderwijs schakelt naar code oranje

_tips newsupdate corona (1).pngoktober 2020 Uiterlijk tegen de herfstvakantie moeten alle Vlaamse scholen schakelen naar code oranje. De draaiboeken worden wel verfijnd zodat alle leerlingen en scholieren naar school kunnen blijven gaan. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) deze ochtend officieel bevestigd.

Wat verandert er voor de leerlingen en leerkrachten in de lessen lichamelijke opvoeding? Lees verder

Gratis vervangende activiteiten tijdens bedrijfsstage leraren

oktober 2020 Leraar op bedrijfsstage én gratis vervanging? Geen probleem! De Vlaamse overheid moedigt leraren van álle studierichtingen aan om een bedrijfsstage te volgen. Terwijl jij meedraait in de privé- of non-profitsector en je beroepservaring verrijkt, zorgt een ervaren externe organisatie voor vervangende activiteiten in je klassen: een win-win. De vervanging is bovendien kosteloos voor je school. Lees verder
Sluiten