Projectoproep Bewegen en Sporten in de Publieke Ruimte 2019

dinsdag 26 februari 2019

Om zoveel mogelijk mensen tot sporten aan te zetten, streven de minister van Sport en Sport Vlaanderen ernaar om publieke ruimte zo sport- en beweegvriendelijk mogelijk in te richten. Onze Minister van Sport, doet daarom een oproep naar concepten en ideeën die daaraan bijdragen en maakt daarvoor 950.000 euro vrij. Ondernemers, onderzoekers, lokale besturen, ... iedereen kan een project indienen.

We mikken daarbij op alle Vlamingen, maar een concept of idee mag gerust focussen op één of meerdere groepen van Vlamingen die men wil bereiken: vb. senioren, drukbezette werkende ouders, kinderen, mensen uit kansengroepen,… Het is belangrijk dat de projecten schaalbaar zijn naar heel Vlaanderen. Projecten kunnen voor 50% van hun totale kostprijs gesubsidieerd worden, met een maximum van 100.000 euro. Een beoordelingscommissie met o.a. experten uit de sportsector, uit de bedrijfswereld en uit de innovatiesector, zal alle ingediende projecten bekijken en een ranking aan de minister van Sport bezorgen. De minister beslist half mei 2019 welke projecten geselecteerd worden.

Voor deze projectoproep is er een budget van 950.000 euro ter beschikking.

Timing: 

De deadline voor het indienen van de papieren versie van de subsidieaanvraag is 29 maart 2019 om 12u

Aanvraagformulier:

Het sjabloon voor het aanvraagformulier wordt voorzien door Sport Vlaanderen en dient volledig te worden ingevuld en ondertekend. Er kunnen geen alternatieve formulieren aanvaard worden.

Een geldig dossier bevat de volgende documenten: 1. een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier volgens de instructies die worden meegegeven in het aanvraagformulier; 2. alle in het aanvraagformulier opgevraagde bijlagen.

Voor een aanvraagformulier druk hier.

Lees meer 

« Terug

In de agenda

 1. Webinar: toolbox ontwikkelingsgericht trainen

  09 December

  BVLO organiseert opnieuw een webinar voor al haar leden en niet-leden. Deze webinar behandelt het thema ontwikkelingsgericht trainen aan de hand van een nieuwe toolbox ontworpen door Gezond Sporten Vlaanderen.

  Of het nu gaat om jonge kinderen of volwassenen, beloftevolle of minder vaardige leerlingen, op recreatief of competitief niveau, iedereen heeft recht op kwaliteitsvolle lessen LO. De toolbox ontwikkelingsgericht trainen biedt elke leerkracht LO een houvast bij het periodiseren, zowel wat betreft fysieke eigenschappen, als voor de mentale ontwikkeling, de blessuregevoeligheid en andere medische aandachtspunten van de leerling.

  Ontwikkelingsgericht trainen houdt in dat je je als leerkracht altijd aanpast aan de kalenderleeftijd, de biologische leeftijd en de getraindheid van de leerling.

  De webinar ontwikkelingsgericht trainen wordt gegeven door Prof. Dr. Frederik Deconinck (Ugent), is gratis voor BVLO leden en kost 15 euro voor niet-leden. 

 2. Winterstage 2021

  16 December

  BVLO West-Vlaanderen en MOEV slaan de handen in elkaar en organiseren in co-creatie de Winterstage en dit in samenwerking met HOWEST.

  Samen bieden we een variatie aan van meer dan 40 workshops/sessies. Het wordt weer een boeiende tweedaagse met traditionele sporten met een creatieve aanpak, innovatieve sessies en sessies met een hoge FUN-factor. Naast het leerdomein- of vakgerichte aanbod eerder voor de leraren Lichamelijke Opvoeding is er ook een aanbod voor klas- en vakleraren (inclusief LO leraren) uit het basis-  en secundair onderwijs die ‘beweging’ mee willen integreren in de klas of op school.

  Tijdens de middagpauze is er ruimte voor netwerking, MOEV info en een bezoek aan de ‘inspiratiemarkt’ met innovaties uit het sportlandschap.

  De Winterstage gaat door op donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021 in de Sportinnovatiecampus Howest in Sport Vlaanderen Brugge.

Toon alle meetings

Nieuws

Terugblik op studiedag BVLO in Brussel

IMG_3133.jpgnovember 2021 Op 12 november jongstleden vond de 46e BVLO studiedag plaats te Brussel. Op een zoals steeds bruisende VUB campus mochten we meer dan 250 gemotiveerde leerkrachten LO en andere sportprofessionals ... Lees verder

Winterstage – Sportinnovatiecampus Howest in Sport Vlaanderen Brugge - donderdag 16 en vrijdag 17 december 2021.

Winterstage 2021_website_14okt.pngoktober 2021 BVLO West-Vlaanderen en MOEV slaan de handen in elkaar en organiseren in co-creatie de Winterstage en dit in samenwerking met HOWEST. Lees verder
Sluiten