Subsidiëring naschoolse sport

dinsdag 22 januari 2019

Sport Vlaanderen lanceert een tweede projectoproep voor lokale besturen om samen met lokale partners (scholen, sportaanbieders, OCMW, CAW en/of …) een structureel, laagdrempelig, duurzaam en kwalitatief naschools sport- en beweegaanbod te organiseren voor de 1ste en 2de graad van het secundair onderwijs en Buso.

Is jouw school kandidaat om naschoolse sport te organiseren, maar hebben jullie net dat duwtje in de rug nodig? Heb je vorig jaar al een subsiside ontvangen, maar wil je jouw project nog verder ontwikkelen? Voor beiden is er een oplossing bij Sport Vlaanderen.

Nieuwe oproep

Sport Vlaanderen lanceert een tweede projectoproep voor lokale besturen om samen met lokale partners (scholen, sportaanbieders, OCMW, CAW en/of …) een structureel, laagdrempelig, duurzaam en kwalitatief naschools sport- en beweegaanbod te organiseren voor de 1ste en 2de graad van het secundair onderwijs en Buso.

Door jongeren na school, en ook op school te laten sporten en bewegen, verlagen we de drempel voor hen om sporten een kans te geven. En door bewegingsactiviteiten aan te bieden die zij leuk vinden, wordt het nog interessanter voor hen.

Een sport- en beweegaanbod op maat van de jongeren, het bereiken van de niet-sportieve jongeren en de opstart en coördinatie van een lerend netwerk, staan centraal. Het lerend netwerk kan in de loop van de 2 jaren verder uitgebouwd worden. De lokale besturen worden in hun project ondersteund door de schoolsportconsulent van Sport Vlaanderen, de medewerker van MOEV, ISB en/of de Follo.

Verlenging aanvraag

Gemeenten die in schooljaar 2018-2019 subsidies ontvangen, kunnen een verlenging van hun project met 1 jaar (tot 2020-2021) indienen. Deze verlenging dient uiterlijk 30 april 2019 om 12:00 u ingediend te worden bij Sport Vlaanderen.

Timing
 • 30 april 2019 om 12u: afsluiten inschrijvingen
 • Mei 2019: beoordelingscommissie 
 • Juni-juli 2019: feedback aan indieners over het al dan niet weerhouden van het dossier

Lees meer

« Terug

In de agenda

 1. Studentenstage zomervakantie 2022

  01 aug

  BVLO organiseert in Gent zijn jaarlijks sportkamp om studenten LO de kans te bieden verschillende disciplines bij te schaven. Deze stage is geschikt voor iedereen die student LO is of wil worden.

  Volg je sportwetenschappen in het middelbaar, of een bachelor of master of heb je interesse om LO te gaan studeren? 

  Iedereen is welkom!

  Studenten van de Ugent kunnen gratis deelnemen aan één sessie gymnastiek indien ze lid zijn bij BVLO.

Toon alle meetings

Nieuws

Corona Update: Code groen!

mei 2022 Vanaf maandag 23/05 bevinden we ons opnieuw in code groen! De besmettingsgraad is zo sterk gedaald, dat we in de samenleving terug richting "normaal" kunnen gaan. Ontdek welke regels niet meer van toepassing zijn en welke we best indachtig blijven! Lees verder

Steeds meer trainers met een diploma! Zijn ze ook allemaal goed verzekerd?

240_F_281255657_Wl5P2GmphavdsIs3HKOba6UcIAgwfH72.jpgapril 2022 De Vlaamse Trainersschool (VTS) leverde vorig jaar bijna 7.000 nieuwe kwalificaties af in meer dan 40 verschillende sporttakken. Met BVLO bieden we al deze trainers een betrouwbare sportverzekering aan voor een voordelige prijs. Ontdek er hier alles over! Lees verder
Sluiten