Topsportmassage

Topsportmassage

Auteur: Bart Willockx

Bart kreeg sport met de paplepel ingegoten en ook zijn vader was kinesitherapeut. Tegenwoordig is Bart zelfstandig kinesist, voedingsdeskundige, sport- en wielerverzorger en nu ook auteur van zijn eerste boek uit een reeks van drie boeken over sportverzorging. De andere boeken uit de reeks zijn REPOZ-topsportstretching en een nog te verschijnen boek.

In dit boek wordt er stilgestaan bij topsport, welke anatomische en fysiologische kennis je nodig hebt en wat masseren met een lichaam kan doen. Er wordt ook aandacht besteed aan de verschillende technieken en hoe je deze kan toepassen. Dit alles in zeer grijpbare taal waardoor er geen voorkennis nodig is. Tot slot worden er ook enkele praktijkvoorbeelden gegeven waarmee je aan de slag kan. Het is een interessant en praktisch boek waarmee je onmiddellijk aan de slag kan als masseur of (top)sportfanaat.

'Je bent topsportmasseur wanneer je de massagetechnieken beheerst en de verschillende eigenschappen van verzorgingsproducten gedetailleerd kent om uiteindelijk de belastbaarheid van de atleet op een gezonde manier te kunnen vergroten en de hersteltijd tussen verschillende trainingen en wedstrijden maximaal te kunnen verkorten.' –

Te koop voor €21,90 via de uitgeverij Gompel en Svacina.

Sluiten