Steeds meer trainers met een diploma! Zijn ze ook allemaal goed verzekerd?

240_F_281255657_Wl5P2GmphavdsIs3HKOba6UcIAgwfH72.jpgvrijdag 01 april 2022

De Vlaamse Trainersschool (VTS) leverde vorig jaar bijna 7.000 nieuwe kwalificaties af in meer dan 40 verschillende sporttakken. Met BVLO bieden we al deze trainers een betrouwbare sportverzekering aan voor een voordelige prijs. Ontdek er hier alles over!

Volgens Sport Vlaanderen telt vlaanderen op dit moment meer dan 70.000 trainers, coaches of lesgevers die elke week met veel passie op het veld, in het zwembad of op de piste staan. Vorig jaar schreven zich meer dan 20.000 cursisten zich in voor een opleiding, én dat waren er nog nooit zoveel. Dat recordaantal resulteert nu ook in het hoog aantal gekwalificeerde trainers. Via verschillende opleidingsniveaus aangeboden door de Vlaamse Trainersschool kunnen trainers zich verder bijscholen.

Vorig jaar steeg het aantal kwalificaties in vrijwel élk opleidingsniveau. Vooral het aantal kwalificaties in de initiatorcursus (+39,4%) als het aantal kwalificaties in hoger redder, duiker redder en zwembadcoördinator (+65,8%) valt op en dat is goed nieuws, want Vlaanderen kent een nijpend tekort aan redders en hoopt met deze stijging de kentering te hebben ingezet zodat meer mensen zich als redder kunnen kwalificeren. De sporttakken waar de meeste kwalificaties zijn behaald, zijn voetbal (1.973), tennis (517) en gymnastiek (515), maar ook in het boogschieten, waterskiën en klimmen kon de VTS enkele kwalificaties uitreiken.

Met Bond voor Lichamelijke Opvoeding willen we al deze trainers een totaalpakket aanbieden met een 24/7 wereldwijde ongevallenverzekering én burgerlijke aansprakelijkheid voor minder dan 70 euro per jaar! Daarnaast ontvangen zij als lid van BVLO ook het driemaandelijkse magazine, korting op diverse bijscholingen en studiedagen, en toegang tot een groot netwerk van sportprofessionals! 

Ontdek daarom alle voordelen van het lidmaatschap bij BVLO hier! 

« Terug

In de agenda

 1. Winterstage 2022

  15 dec

  BVLO West-Vlaanderen en Howest organiseren de jaarlijkse Winterstage waar leerkrachten Lichamelijke Opvoeding nascholing kunnen volgen met als doelgroep lager en secundair onderwijs. Naast traditionele sporten met nieuwe inhouden (dans, balsporten, …) bieden we ook nieuwe innovatieve sporten en aanpak aan (Pickleball, Actionbound, Padbol,...).

  De Winterstage gaat door op 15 en 16 december 2022 in de Sport Innovatie Campus in Sport Vlaanderen Brugge.

 2. Webinar: Physical active learning

  01 mrt

  BVLO organiseert opnieuw een webinar voor al haar leden en niet-leden. Deze webinar behandelt het thema Physical active learning

  Waarover gaat deze webinar?

  De webinar zal je onderdompelen in de wereld van physical active learning. Tijdens deze webinar zal er aandacht zijn voor de drie hoekstenen van bewegend leren of PAL en wordt de brede waaier aan mogelijkheden afgepoetst met de praktijk.Aan de hand de laatste inzichten en ervaringen rond PAL - bewegend leren word je meegenomen in het verhaal, de kansen en de link naar de eigen praktijk. Dankzij voorbeelden en overleg wordt de theorie meer dan een “dode letter”.

  De webinar Physical active learning wordt gegeven door Lucie Van Mierlo

  Deze webinar is gratis voor BVLO leden en kost 15 euro voor niet-leden. 

Toon alle meetings

Nieuws

Bedankt - Dag van de leraar!

oktober 2022 Vandaag 5 oktober is het dag van de leraar! Het moment om jullie te bedanken dat je iedere dag jouw beste beentje voorzet! Lees verder

Schrijf je nu in voor de 47ste BVLO-studiedag!

september 2022 Dit jaar vindt onze jaarlijkse studiedag plaats op vrijdag 18 november in samenwerking met Universiteit Gent. We hebben een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, voor elk wat wils dus! Het centrale thema van de dag is “Beweegvaardigheid van onze leerlingen: verleden, heden en toekomst” Lees verder
Sluiten