Over Webinar: ontspannings- en ademhalingstechnieken

Webinar: ontspannings- en ademhalingstechnieken

De BVLO studiedag kon helaas niet doorgaan dit jaar, daarom organiseert BVLO enkele webinars.

Datum: 9/12 om 15u tot 16u30.

Leraren LO kunnen vanuit hun achtergrond en takenpakket extra waakzaam zijn voor het welbevinden van de leerlingen en reeds geven tal van tips voor een gezonde en actieve levensstijl. Vaak is dat op conditioneel of technisch vlak om meer en beter te bewegen. Ook essentieel is het lichaam doelbewust kunnen ontspannen en gericht werken aan onze ademhaling. Dit past perfect binnen de toegelaten laag intensieve oefenvormen die binnen mogen doorgaan. Maar ademhalings- en ontspanningstechnieken zijn ook in openlucht en de volle natuur bijzonder actueel. 

In deze sessie wordt het mechanisme achter stress en ademhaling duidelijk uitgelegd en met tal van praktische oefeningen voor meerdere leeftijdsgroepen concreet gemaakt. Zo kunnen zowel de collega’s in het basis als secundair onderwijs veel inspiratie opdoen om ademhalings -en ontspaningsoefeningen toe te passen, in de les LO, als tussendoortje, met collega’s en in de thuisomgeving.

Eénmaal je de smaak te pakken hebt van de meerwaarde van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, ben je hier gezond aan verslaafd met alle voordelen vandien.

Kostprijs: 15 euro voor leden

Opgelet: leden krijgen een kortingstarief ten opzichte van niet-leden. 

  1. Schaaf jouw kennis bij!
  2. Je ontvangt een deelnameattest!

Programma van Webinar: ontspannings- en ademhalingstechnieken

Op woensdag 09 december:
15:00 - 16:30 Ontspannings- en ademhalingstechnieken

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Jouw lidmaatschap dekt je wereldwijd 24/24u voor lichamelijke ongevallen. Ook ontvang je het driemaandelijks tijdschrift en kan je deelnemen aan alle BVLO-nascholingen aan kortingstarief.

In de agenda

  1. Webinar: EHBO in de les LO

    03 March

    Deze workshop licht een aantal principes toe die bijdragen tot een efficiente online leeromgeving. Meer specifiek belicht de inleiding verschillende aspecten van online leren bij EHBO en reanimatievaardigheden. Daarna gaan we zelf aan de slag met online werkvormen en wordt uitgelegd waarom die een positieve bijdrage hebben in het leerproces.

    Deze sessie wordt gegeven door Prof. Veerle van Raemdonck

Toon alle meetings

Nieuws

Standpunt over evaluatie in Lichamelijke Opvoeding

Logo Aisep.pngjanuari 2021 Peter Iserbyt, onderzoeker en professor bij de KU Leuven, schreef met enkele internationale auteurs het AIESEP standpunt over evaluatie in Lichamelijke Opvoeding. Het AIESEP (Association Internationale des Écoles Supérieures d’Éducation Physique) is een internationale beroepsvereniging, die gericht is op het bevorderen van kwalitatief hoogstaand onderzoek binnen de lichamelijke opvoeding, fysieke activiteit en sportpedagogiek. Lees verder

Herbekijk onze gratis webinars!

december 2020 Met BVLO hebben we in de afgelopen periode een aantal gratis webinars georganiseerd voor onze leden. Als extra kerstgeschenk bieden we de integrale opnames van deze webinars aan op onze website. Lees verder
Sluiten